A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Всесвітній день стоматолога

Дата: 09.02.2017 19:03
Кількість переглядів: 865

9 лютого відзначається професійне свято стоматолога.

 

Вітаємо всіх представників цієї гідної поваги професії та бажаємо успіхів у професійній діяльності, сімейного затишку, щастя, добра та миру! 

      Міжнародний день стоматолога традиційно відзначається 9 лютого, в день пам'яті католицької святої Аполлонії Олександрійської. Аполонія була донькою відомого олександрійського чиновника, яка повірила в Ісуса Христа. На думку переслідувачів християн, вона подавала поганий приклад для співгромадян, які повинні були додержуватися багатобожжя і вірити в божественне походження імператора. Аполонію піддали жорстоким катування, вимагаючи зречення християнства. Коли вона відмовилася відректися від своєї віри, їй вирвали всі зуби і пригрозили спалити живцем. Та Аполонія не злякалася смерті –жінка сама кинулась у вогонь. Це сталося саме 9 лютого 249 року. 
У 300 році Аполонія була канонізована як свята мучениця. Її день – 9 лютого. Культ святої Аполонії швидко поширився в Європі, її зображення були майже в кожній церкві: молода миловидна дівчина зі щипцями в руках.
Згодом з'явилося повір'я, що варто тільки вимовити ім’я Аполонії, помолитися їй – і зубний біль вщухне.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора