A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

МІСЦЕВИМ РАДАМ ДОЗВОЛИЛИ ОБМЕЖУВАТИ ЧАС ПРОДАЖУ АЛКОГОЛЬНИХ НАПОЇВ

Дата: 02.05.2018 10:11
Кількість переглядів: 1464

Фото без описуПитання боротьби з вживанням алкоголю гостро стоїть в нашій країні.

Адже громадяни, що вживають алкоголь безконтрольно завдають шкоди не тільки своєму здоров’ю, а й заважають спокійно жити іншим. До органів місцевого самоврядування часто надходять численні скарги та звернення від мешканців міст щодо порушення тиші і громадського порядку  в нічний час біля об’єктів торгівлі алкогольними напоями, де постійно збирається молодь та інші групи людей, які вживають алкогольні, слабоалкогольні напої та пиво просто на вулиці.

Дослідивши європейський досвід, варто звернути увагу та те, що обмеження та заборони на продаж алкоголю успішно діють у Латвії, Данії, Норвегії, Швеції, Швейцарії та інших. В нашій державі подібні рішення місцевих рад в судовому порядку часто скасовували з ініціативи обурених підприємців.

Тож, щоб ліквідувати прогалини в законодавстві Верховна Рада України ухвалила Закон«Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання органам місцевого самоврядування повноважень встановлювати обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових». А 25 квітня цей документ набув чинності. Відтепер сільські, селищні та міські ради в межах території відповідної адміністративно-територіальної одиниці можуть встановлювати заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) у визначений рішенням час доби.

Порушення правил продажу алкогольних напоїв тягне за собою накладення штрафу від 30 до 250 неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі.

За матеріалом: "ОКІА "Новини Полтавщини"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора