A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Культурно- мистецький захід «Безсмертна пам’ять»

Дата: 21.09.2018 13:27
Кількість переглядів: 741

Сьогодні, 21 вересня, в селі Великі Липняги, на території Меморіального комплексу Жертвам фашизму відбувся культурно- мистецький захід під назвою «Безсмертна пам’ять», присвячений 75 річниці визволення Великих Липнягів від німецько- фашистських загарбників.
На захід, прибули: селищний голова Семенівської селищної ради Л. Милашевич, депутат Полтавської обласної ради В. Куцовол, заступник селищного голови з соціальних та гуманітарних питань А. Оніпко, голова Семенівської районної ради В. Юрченко, голова Семенівської РДА В. Федоренко, начальник Семенівського ВП ГУНП України в Полтавській області А. Река, заступник голови Хорольської районної ради Р. Головацький, голова ради районної організації ветеранів Д. Кражан, учасник бойових дій в зоні АТО С. Сисоєв.
Щороку, цю дату жителі села відзначають,як день його визволення від фашистських загарбників. Вся Полтавщина, рідна Семенівщина, святкують річницю визволення від коричневої чуми.
В памяті людей і досі живий незгасний подвиг, самопожертва, стійкість, відвага, віра та героїзм нашого народу у роки другої світової війни. В наслідок страхітливого звірства фашистів у селі Великі Липняги мученицькою смертю загинула 371 людина, з них, 49 чоловіків, 116 жінок, 81 старик та 125 дітей. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю людську історію війні 1941- 1945 років.
До присутніх звернувся виконуючий обов’язки старости Липнягівського старостинського округу Юрій Стеценко, який висловив слова подяки захисникам наших теренів в роки коричневої чуми, подякував учасникам ООС (АТО), які зараз боронять кордони нашої держави, також Юрій Сергійович сказав слова вдячності матерям, які виховали хоробрих та мужніх синів, котрі ціною крові, а інколи й життя боронять наш з вами спокій.
Всі присутні поклали квіти до меморіального комплексу та схилили голови перед світлою пам’яттю загиблих, тих хто поліг у тій страшній війні.
Закінчився культурно- мистецький захід показом фільму- спогаду очевидців тих страшних подій, який відбувся в приміщенні сільського клубу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора