A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Незаконна вирубка деревини

Дата: 10.11.2016 10:12
Кількість переглядів: 1367

У Семенівському районі троє місцевих мешканців незаконно вирубали дерева та продавали їх населенню

Поліція Семенівщіни знайшла трьох місцевих мешканців, які незаконно вирубали дерева з захисних лісонасаджень, завдавши при цьому шкоди на 285 тисяч гривень. Про це повідомив відділ комунікацій ГУНП в Полтавській області.

На початку листопада до Семенівського відділення поліції надійшла заява про незаконну вирубку захисних лісонасаджень з обох боків вздовж залізничних колій поблизу станцій «Веселий Поділ» та «Петрівка». Невідомі особи вирубали дерева дуба та завдали збитків на загальну суму понад 285 тисяч гривень.

Поліцейські відкрили кримінальне провадження за статтею 246 Кримінального кодексу України та в рамках проведення досудового розслідування встановили осіб, причетних до незаконної діяльності.

— Зловмисниками виявилися троє чоловіків — жителі Семенівщини. Чоловіки, віком 30, 31 та 25 років, раніше не судимі, ніде не працюють. На життя заробляли заготівлею та продажем деревини. Товариші брали бензопилу та на таксі приїжджали до лісосмуг. Випиляну деревину вивозив на автомобілі «ГАЗ» ще один знайомий. Незаконно спиляне розвозили по сусіднім населеним пунктам та збували місцевим жителям, — повідомив керівник Семенівського відділення поліції Сергій Джулай.

Зараз поліція встановлює всіх осіб, які користувалися послугами лісорубів, а також об’єм завданих збитків. У рамках відкритого кримінального провадження правоохоронці проводять необхідні слідчі дії та експертизи.

Браконьєрам загрожує від 850 до 1700 гривень штрафу або до 6 місяців арешту, або до 3 років обмеження волі, або позбавлення волі на той самий строк.

   

За даними http://poltava.to/news


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора