A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Про внесення змін до Бюджетного кодексу України

Дата: 21.01.2021 11:45
Кількість переглядів: 334

З 1 січня набрав чинності Закон України «Про внесенняФото без опису

змін до Бюджетного кодексу України». Які основні зміни відбудуться у зв'язку з цим? Читайте роз'яснення від Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe ????????

????Зміни врегулювали на законодавчому рівні консолідацію на єдиному казначейському рахунку коштів (податки, збори та інші платежі, що контролюються податковими органами), сплачених платниками податків на єдиний рахунок, їх зарахування на відповідні рахунки, відкриті в Казначействі для зарахування доходів державного та місцевих бюджетів, своєчасне перерахування помилково та/або надміру зарахованих через єдиний рахунок до державного та місцевих бюджетів коштів між видами доходів і бюджетів.

???? Законом врегульовано на законодавчому рівні здійснення покриття касових розривів загального фонду державного бюджету за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку відповідно до рекомендацій Рахункової палати.

???? Визначена система головних розпорядників бюджетних коштів, які можуть бути на місцевому рівні. З переліку головних розпорядників бюджетних коштів виключено голів місцевих рад.

???? Відтепер органи місцевого самоврядування мають забезпечити публікацію рішення про місцевий бюджет не пізніше ніж через десять днів з дня його прийняття у газетах визначених відповідними місцевими радами. Також визначено перелік інформації про місцевий бюджет, яку мають розміщувати органи місцевого самоврядування

на власних офіційних сайтах.

???? Зміни до Бюджетного Кодексу України також виключили норму щодо встановлення лімітів споживання енергоносіїв для бюджетних установ у натуральних показниках.

???? Врегульована норма щодо фінансування закладів освіти на перехідний період реформування мережі закладів освіти для приведення їх статутів у відповідність до чинного законодавства.

#ULEAD #ULEADwithEurope #ащобвизнали #бюджет

ULEAD Полтавський регіональний офіс


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора