Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

ЧЕРГОВЕ ОБГОВОРЕННЯ ЗЕМЕЛЬНИХ ПИТАНЬ В СЕЛІ ЗАЇЧИНЦІ

Дата: 06.04.2021 11:07
Кількість переглядів: 622

  Фото без опису

   Вчора, 5 квітня 2021 року, відбулися  громадські збори в селі Заїчинці.  З жителями села зустрілися  селищний голова Семенівської селищної ради Людмила Милашевич, депутат Полтавської обласної ради Володимир Куцовол, начальник відділу земельних відносин Григорій Шквир.

Чергове обговорення земельних питань разом з  керівництвом громади  відбулося досить конструктивно та виважено.

У кінці 2020 року 933,8457 га  земель сільськогосподарського призначення державної власності, що розташовані за межами населених пунктів на території колишньої  Заїчинської сільської ради  передано Головним Управлінням Держгеокадастру в Полтавській області  у комунальну власність  Семенівської громади, з них 770,5306 гектарів землі  перебуває в оренді,  329 га — сіножаті та пасовища знаходяться в оренді гр. Ломаковського В.В. і лише 160 га  — це землі запасу без обтяжень — зазначив Г. Шквир.

До заїчинців звернувся депутат  Полтавської  обласної ради Володимир Куцовол: — «Все вирішуватиметься на сесії Семенівської селищної ради, у вашому селі є депутат селищної ради Сергій Гаврилович Сирота, з ним спільно будете обговорювати, визначати подальшу долю цих ділянок. Оперувати землею тепер можете тільки ви самі!» .

У 2012 році  жителями села  оформлено  земельні ділянки для сінокосіння та випасання худоби на   Василя  Ломаковського.  Заїчинська громада  збирала кошти  на документацію із землеустрою власними силами.  На сьогодні  жителі  села  обурені поведінкою Василя Васильовича  і не розуміють його позиції, адже він диктує власникам ВРХ свої умови, пояснюючи постійне зростання орендної плати,  тому  люди  хочуть розірвати договір оренди  землі  і  перевести дані землі в землі загального користування, для створення громадських сіножаті та пасовища.

Селищний голова  Людмила Милашевич  повідомила, що будуть проведені переговори  з  агропромхолдингом «Астарта – Київ», директором приватної агрофірми «Україна»  І. Балюком,  щодо можливості відведення  за рахунок їхніх земель,  земельних  ділянок для потреб громади.

Було обрано робочу  комісію, для належного вивчення земельних питань,  проведення інвентаризації земель та подальшої комунікації з відділом земельних відносин селищної ради .

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора