A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

ЕЛЕКТРОННЕ  ЗВЕРНЕННЯ  ГРОМАДЯН

Дата: 01.06.2021 15:26
Кількість переглядів: 783


 

 
Як надіслати електронне звернення
Шановні громадяни!

   До Семенівської селищної ради можна звернутися за допомогою електронного звернення, яке можна надіслати на е-адресу semenivka_sr@ukr.net.

      Відповідно до частини шостої статті 5 Закону України «Про звернення громадян» письмове звернення надсилається поштою або передається громадянином до відповідного органу, установи особисто чи через уповноважену ним особу, повноваження якої оформлені відповідно до законодавства. Письмове звернення також може бути надіслане з використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв’язку (електронне звернення).

        Отже, електронне звернення є різновидом письмового звернення.

     Електронне звернення пишеться у довільній формі, але має відповідати вимогам  частини  сьомої статті 5 Закону України «Про звернення громадян». 

   У зверненні має бути зазначено прізвище, ім’я , по батькові, місце проживання громадянина,, викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції,заяви чи скарги, прохання чи вимоги.

    Письмове звернення повинно бути підписано заявником (заявниками) із зазначенням дати*. 

* Згідно з Великим тлумачним словником української мови підпис – це «прізвище або ініціали, написані власноручно під текстом, малюнком, картиною і т. ін., як свідчення авторства або потвердження чого-небудь» (7-е видання: Великий тлумачний словник української мови (з Дод., допов. На CD)/Уклад. і голов. Ред. В.Т. Бусел – К.: Ірпінь: ВТФ «Перун», 2009 – 1736 с.: іл. – ISBN 966-569-013-2).

 

      З урахуванням викладеного, підпис громадянина в електронному зверненні може бути відсканованим, сфотографованим тощо.

       В електронному зверненні також має бути зазначено електронну поштову адресу, на яку заявнику може бути надіслано відповідь, або відомості про інші засоби зв'язку з ним. Застосування електронного цифрового підпису при надсиланні електронного звернення не вимагається.

      Зміст звернення має бути стислим та інформативним, містити конкретні факти по суті питання. Реквізити заявника повинні вноситись ретельно, що прискорить опрацювання звернення та надання відповіді.

     Звернення, оформлене без дотримання зазначених вимог буде повернуто з відповідними роз’ясненнями не пізніш як через десять днів від дня його надходження, крім випадків, передбачених частиною  першою статті 7 цього Закону.

 

  Фото без опису

   Згідно зі статею 26 Закону України «Про звернення громадян» подання громадянином звернення, яке містить наклеп і образи, дискредитацію органів державної влади, органів місцевого самоврядування, об'єднань громадян та їхніх посадових осіб, керівників та інших посадових осіб підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності, заклики до розпалювання національної, расової, релігійної ворожнечі та інших дій, тягне за собою відповідальність, передбачену чинним законодавством.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора