A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

18 ЖОВТНЯ - ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДЕНЬ ПРОТИДІЇ  ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ! ДІТИ – НЕ ТОВАР!!!

Дата: 18.10.2021 15:05
Кількість переглядів: 301

Фото без опису

18 ЖОВТНЯ - ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДЕНЬ

ПРОТИДІЇ  ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ!

ДІТИ – НЕ ТОВАР!!!

Торгівля людьми залишається величезною проблемою нашого часу. Це злочин та порушення прав людини, що охоплює процес вербування, контролю та використання людей задля отримання вигоди від ïx експлуатації.

 Щодня безліч людей по всьому світу втрапляють у пастку торгівлі людьми. Маніпулюючи бажаннями та намірами людей, їх ошукують та експлуатують.

 Суспільна загроза цього явища полягає в посяганні на права людини: невід’ємне право на життя (ст. 27 Конституції України), право на повагу до гідності (ст. 28 КУ), на свободу та особисту недоторканість (ст. 29 КУ), свободу пересування та вільний вибір місця проживання (ст. 33 КУ) та ін.

Торгівля людьми має різні види: трудова, сексуальна  експлуатація, примусове жебрацтво, втягнення у злочинну діяльність, вилучення органів людини, усиновлення  з метою наживи, продаж дитини.

Діти та підлітки є особливою мішенню для злочинців через легку довірливість та бажання мати свободу від батьків. Дорослі можуть усвідомлювати, аналізувати  почуте  про реалії торгівлі людьми, а діти часто залишаються сам на сам з небезпекою, вони не мають страху перед незнайомою людиною, яка до них посміхається. В середньому діти складають близько  20% з усіх жертв торгівлі людьми.

Діти є особливо вразливими, але допоки батьки уважні до їх життя, небезпеку можна зменшити. Роль батьків дуже важлива, насамперед, у формуванні дитячої особистості, її взаємовідносин з однолітками, психологічного самопочуття, яке визначається задоволенням у сім’ї найголовніших потреб: любові та довіри, самостійності, самоствердження і визнання. Якщо характер відносин між батьками та дітьми побудований на довірі, любові, повазі, зацікавленості, наприклад, батьки знають про соціальні сторінки дітей, час від часу перевіряють їх на предмет опублікованих фото, коментарів до них, друзів, з якими діти спілкуються, або діти самі про це розповідають, ймовірність того, що дитина буде втягнута в ситуацію торгівлі людьми менша, аніж у дітей, в сім’ї яких відсутні відносини з батьками та основні потреби дитина намагається задовольнити за межами сім’ї, наприклад в соціальних мережах.  Діти, в сім’ях яких було домашнє насильство, як правило, шукають психологічної підтримки, розуміння і любові за її межами. У таких випадках ризик потрапляння до ситуації торгівлі людьми, значний.

Шановні батьки! Частіше спілкуйтеся  зі своїми  дітьми. Пояснюйте їм чому не можна контактувати  з незнайомцями на вулиці, розказувати та розміщувати про себе всю інформацію в соціальних мережах. А дітям,  бути обачними та пам’ятати, що спілкування з незнайомими людьми є небезпечним та може призвести до трагічних наслідків.

Торгівля людьми вважається особливо тяжким злочином в Україні та багатьох інших країнах. Стаття 149 Кримінального Кодексу України передбачає, що злочини, пов’язані з торгівлею людьми, караються позбавленням волі на строк від 3-х до 15-ти років.

Пам’ятайте: стати жертвою торгівлі людьми може кожен, незалежно від статі, віку, рівня освіти чи кваліфікації!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора