Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Шановні жителі громади! Вшануймо пам’ять жертв голодоморів!

Дата: 26.11.2021 14:16
Кількість переглядів: 713

Фото без опису

Шановні жителі громади! Вшануймо пам’ять жертв голодоморів!

   Щороку, в останню суботу листопада, вся Україна у жалобі схиляє голову перед нашими співвітчизниками – жертвами голодомору 1932-1933 років в Україні — Геноциду Українського народу, голодоморів 1921-1922 років та 1946-1947 років. Багато трагедій пережив український народ. Голодомор – одна з найстрашніших катастроф в історії людства.

   Сьогодні голодомор – не історична давнина, а глибока духовна рана, яка нестерпним болем пронизує пам’ять і його очевидців, і сучасне покоління.

    Напередодні дня пам’яті, ми згадуємо трагедію вселенського масштабу – геноцид українського народу, який став результатом чітко спланованої політики Кремля, спрямованої на знищення української національної групи, внаслідок якої було не лише фізично знищено мільйони українців, а й завдано страшного удару по нашій ментальності та культурі, перервано зв’язок поколінь. Україна втратила мільйони своїх кращих синів та дочок – хліборобів, учених, творчу інтелігенцію.

   Схилімо голови в глибокій жалобі за тими людьми, які загинули голодною смертю. У спільній молитві згадаймо усіх жертв голодоморів, запалімо свічу пам’яті у власній оселі та у своїй душі! Ми маємо усвідомити, щоб цього не сталося більше з нашими дітьми, внуками, нашими правнуками, повинні бути єдині у творенні нашої Української національної держави, тверді та свідомі у своєму виборі. Нехай Господь Бог прийме їхні душі до Царства Божого, а нас укріпить у вірі, надії та  любові.

   Бажаю, щоб на столі українців завжди був хліб і до хліба, щоб ніколи у наших дітей не бачити голодних очей, щоб дитинство їх було щасливим і ситим, щоб наші люди завжди мали достаток, а держава була могутньою, процвітаючою і з високим рівнем добробуту Світла пам’ять безвинно загиблим!

Фото без опису

 

 

 

 

 

Селищний голова                                            Людмила МИЛАШЕВИЧ 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора