A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Розпочало роботу нове відділення Центру надання соціальних послуг

Дата: 03.02.2022 15:05
Кількість переглядів: 265

Фото без описуУ 2021 році Семенівська селищна територіальна громада – одна з семи громад Полтавської області, отримала субвенцію з державного бюджету на створення мережі служб підтримки осіб, які постраждали від насильства. За кошти субвенції облаштовано кабінети, придбано меблі та компютерну техніку. Наразі нове відділення – спеціалізована служба первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього  насильства та/або  насильства  за   ознакою  статі (консультативна служба) розпочало свою роботу.

Відповідно до статистичних даних, у 2020 році до місцевого відділення поліції звернулися 190 жителів громади, які постраждали від домашнього насильства, у 2021 – 254 особи. Крім того, значна частина постраждалих замовчує факти насильства в родині та не звертається за допомогою.

Нова консультативна служба створена із врахуванням рівня задоволення потреб мешканців громади у соціальних та інших послугах, відповідно до законодавства, що надаються постраждалим від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, їх доступність для різних вікових груп і вразливих категорій населення. ЇЇ функціонування є необхідністю та вимогою часу.

Головна мета – запобігання та протидія проявам насильства шляхом належного реагування на випадки насильницьких дій та жорстокого поводження, надання консультацій постраждалим особам та їх законним представникам (якщо такі представники не є кривдниками) щодо прав, заходів, соціальних послуг, якими постраждала особа може скористатися; сприяння ефективному розв’язанню проблем самою постраждалою особою (за підтримки фахівців соціальних служб), направлення її в разі потреби до відповідних суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії насильству та насильству за ознакою статі; надання первинної психологічної підтримки та   інформування щодо можливостей отримання послуг інших суб’єктів.

Консультативна служба надає соціальні послуги на підставі:

- заяви постраждалої особи;

- заяви, поданої від імені дитини батьками/іншими законними представниками або родичами дитини (бабою, дідом, повнолітнім братом, сестрою), мачухою або вітчимом дитини, якщо вони не є кривдниками дитини, а також органом опіки та піклування;

- направлення суб’єкта, що здійснює заходи у сфері запобігання та протидії насильству та насильству за ознакою статі.

Перелік послуг, які можуть надаватися працівниками відділення: екстрене (кризове) втручання, консультування, інформування, соціальний супровід, психологічна підтримка та допомога.

Надання соціальних послуг консультативною службою постраждалим особам здійснюється на безоплатній основі відповідно до державних стандартів надання соціальних послуг.

Спеціалізована служба первинного соціально-психологічного консультування  осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі працює за адресою: смт Семенівка, вул. Незалежності, 44, каб.415. Зв’язатися із фахівцями консультативної служби можна також за телефоном: 050-736-0121.

 

                             Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг»

                             Семенівської селищної радиФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора