A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Кому житлова субсидія може бути призначена на понаднормову площу житла?

Дата: 23.02.2022 15:21
Кількість переглядів: 1144

Кому житлова субсидія може бути призначена на понаднормову площу житла?
??Субсидія призначається у межах соціальних нормативів житлово-комунальних послуг, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 06.08.2014 року № 409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування».
??Соціальна норма житла, в межах якої надається субсидія на оплату послуг з управління багатоквартирним будинком; з постачання теплової енергії для централізованого або автономного опалення, індивідуального опалення (незалежно від джерела та виду енергії) становить 13,65 кв. метра на одну особу та додатково 35,22 кв. метра на домогосподарство.
?Тобто, соціальна норма житла, з урахуванням якої призначається субсидія на одну особу становить 48,87 кв.м., на домогосподарство, яке складається з двох осіб – 62,52 кв.м., з трьох осіб - 76,17 кв.м.
????Положенням про порядок призначення житлових субсидій визначено, що субсидія на понаднормову площу призначається в одному випадку - якщо до складу домогосподарства входять лише непрацюючі непрацездатні особи і про це зазначено у заяві.
??Площа житла, на яку призначається субсидія з урахуванням понаднормової площі, розраховується шляхом збільшення соціальної норми житла для домогосподарства на 30 відсотків та відповідно становить: на одну особу – 63,53 кв.м., на двох осіб – 81,27 кв.м., на трьох осіб - 99 кв.м.
????До непрацездатних осіб, яким житлову субсидію може бути призначено на понаднормову площу житла, належать:
?особи, які не досягли повноліття;
?громадяни, які отримують пенсію за віком, у зв'язку з втратою годувальника або по інвалідності, а також ті, які досягли пенсійного віку, встановленого статтею 26 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", і отримують пенсію за вислугою років;
?громадяни, які отримують державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю;
?громадяни, які отримують державну соціальну допомогу особі, яка не має права на пенсію, та особам з інвалідністю;
?громадяни, які отримують тимчасову державну соціальну допомогу непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату.
????Інформація про належність членів домогосподарства до відповідних категорій осіб зазначається в декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.
??Сім'ям, яким субсидія в опалювальний період надавалась на понаднормову площу житла, таке право збережено при автоматичному розрахунку субсидій на наступний період, додатково звертатися не потрібно.
????Важливо! Призначення житлових субсидій на понаднормову площу житла переглядається у разі зміни складу осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку), складу сім'ї члена домогосподарства, працевлаштування таких осіб або виникнення у них інших джерел доходів. Про виникнення таких обставин одержувач житлової субсидії зобов'язаний повідомити управлінню соціального захисту населення протягом 30 календарних днів.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора