A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Україна понад усе! Відділ освіти, сім’ї, молоді та спорту Семенівської селищної ради долучився до збору дитячих малюнків для підтримки бойового духу наших солдатів на передовій

Дата: 13.05.2022 10:59
Кількість переглядів: 849

У моїй Україні сьогодні війна,

небачена людством донині.

Весь світ пробудила страшна новина –

24 лютого о пятій годині…

Світле, чисте небо над головою. Повноціннехорошежиття. Повнавпевненість у завтрашньомудні. Безтурботне і щасливедитинство. Спокійна і гіднастарість. Що ще потрібно людині? Але, на жаль, у нашому житті не все так просто. Війна… Скільки болю, гіркоти, самотності і смерті несе в собі це слово! Війну треба не тільки пережити, але й осмислити. Вона не тільки руйнує, але часто веде до емоційного, культурного, морального сплеску. Вона об’єднує людей у єдиному пориві проти спільного ворога.

Відділ освіти, сім’ї, молоді та спорту Семенівської селищної ради долучився до збору дитячих малюнків для підтримки бойового духу наших солдатів на передовій: учні з учителями Богданівського закладу загальної середньої освіти І – ІІІ ступенів, Біляківського закладу загальної середньої освіти І – ІІІ ступенів, Устимівського закладу загальної середньої освіти І – ІІІ ступенів, Криворудськогозакладу загальної середньої освіти І – ІІІ ступенів, Степанівського закладу загальної середньої освіти І – ІІІ ступенів, Товстівського закладу загальної середньої освіти І – ІІ ступенів,Веселоподільського закладу загальної середньої освіти І – ІІІ ступенів,Заїчинського закладу загальної середньої освіти І – ІІІ ступенів, Семенівського закладу загальної середньої освіти І – ІІІ ступенів №1 імені М. М. Хорунжого, Паніванівського закладу загальної середньої освіти І – ІІ ступенів, Семенівського закладу загальної середньої освіти І – ІІІ ступенів №2, Очеретуватського закладу загальної середньої освіти І – ІІ ступенів, Василівського закладу загальної середньої освіти І – ІІ ступенів, Семенівської дитячої мистецької школи намалювали чудові малюнки, написали зворушливі листи, прекрасні вірші, виготовили своїми умілими руками обереги у вигляді Ангелочків, які були передані волонтерами на передову. Дякуємо Вам, дорогі наші, за Ваші небайдужі серця! Не можемо не процитувати написане у листах:

Україна війни не пробачить,

і світ уже не закриє очі,

як бомбардують міста і села

з неба, підло, і вдень, і вночі.

Захисники у перших рядах

мужньо вистоюють битви.

Матері в сльозах, в напівснах

підносять до Бога молитви.

Державність, гордість і воля –

поставлено все на герці!

Народ України – справжня еліта

з духом козацьким в серці!

«Шановний герою! Спасибі, що Ви забезпечуєте нам безпеку. Ми молимося за Вас. Ви для нас герой! Нехай оберігає Ангел - охоронець. Повертайтеся живими!»

«Доброго дня, дорогий наш солдате! Настали страшні дні для нашої рідної України, зупинився час… І завдяки хоробрості, мужності, витримці, героїзму, бойовому духу врятовано безліч життів! Я і багато ще діток можуть навчатися, гратися, спати спокійно. Мій тато також на війні. Він говорить, що все буде добре, і я йому вірю, як вірю в кожного солдата. Любий солдате, коли Вам буде холодно, сумно, то знайте, що я за Вас молюся. Прошу у Бога, щоб він Вас оберігав, зігрівав. Все буде добре!»

Вертайтесь додому, синочки рідненькі,

на Вас у тривозі чекає сімя.

Щодня, щогодини згорьована ненька,

вдивляючись вдалеч, шепоче сина імя.

Чекають Вас друзі, чекає родина,

і вишня струнка у саду край дороги,

Вам шле привітання маленька дитина,

за Ваше життя ми молимось Богу!

«Дорогий солдате! Я живу в Полтавській області. Дякую тобі за те, що борешсяза моє майбутнє. Я знаю, що тобі не легко, та вірю і молю Бога, щоб ти повернувся живим!»

Привіт, солдате! Ти мене не знаєш,

я просто дівчина, живу собі, як всі.

В моєму місті тихо, не стріляють,

але війна торкнулася душі!

Ти тільки повертайсь, благаю, чуєш?!

Ти не лети далеко в небеса,

бо тут на цій землі тебе чекають

батьки, родина… Вся сімя

і вся країна молиться за тебе,

щоб швидшеповертався ти живий,

і я також щодня молюся небу,

аби в моїй країні наступив мир…

Я сподіваюсь ці рядки почуєш,

а, може, прочитаєш у листі,

я дякую тобі за те, що захищаєш

мою країну… Дякую тобі!...

«Дорогі воїни, наші захисники! Мені складно донести те, що я відчуваю по відношенню до Вас, але я спробую…У моїй та Вашій країні йде страшна, жорстока війна. Руйнуються міста і гинуть мирні люди. Це дуже боляче і страшно. Ви достойно боретеся з ворожими противниками за правду, честь і свободу нашої неньки-України. Кожен українець молиться за кожного із Вас, адже Ви – наші Ангели–охоронці, завдяки Вам настає ранок, надіюсь, що скоро ранки будуть не тільки сонячними, а й мирними. Дякую Вам, дорогі захисники, що не пустили смерть до нашої маленької домівки й захищаєте наш великий спільний дім! Ми всіма думками з Вами весь час. Ми – це вся Україна! Я пишаюсь Вашим щоденним подвигом, для мене Ви – герої, незалежно від звання й нагород.»

«Доброго дня, дорогий воїне! Я вдячний тобі за мужність, силу, витривалість і патріотизм. У мене є мрія – жити під мирним небом у своїй єдиній, рідній Україні! Дуже хочу, щоб усі воїни нашої країни повернулися живими! Я знаю, що наша армія переможе!!!»

«Привіт, славний солдате–герою! Я пишу тобі цього листа, щоб виразити неймовірну подяку, я захоплююся твоєю силою, наснагою, мужністю та хоробрістю. Я дуже хочу, щоб цей лист подарував тобі посмішку, зігрів тебе в бою та подарував надію та наснагу на подальшу боротьбу. Знай: тебе чекають; знай: ти потрібний! Повертайся живим!»

Ми всімріємо про мир! Намйого так не вистачає. Дуже хочеться бачити свою країну щасливою та вільною. Так хочеться кричати: «Люди! Зупиніть війну!» Дорослі, загляньте в очідитини, яка чуєгуркітвійни. Що ви побачите в них? Це страх, розпач, біль... А найстрашніше — це безвір’я, це невпевненість у завтрашньом удні. Де взяти цю впевненість? Залишається тільки сподіватися, вірити і мати надію на мир на нашій багатос траждальній українській землі. Хочеться всім побажати якнайшвидше:

Мирного ранку,

сонячного світанку,

тихого дня!!!

Нехай закінчиться війна!!!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора