A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Проведено робочу нараду

Дата: 16.05.2022 12:42
Кількість переглядів: 212

Фото без опису

На сьогоднішній день погода дозволяє наводити благоустрій на території громади, тож долучатися  повинні всі, — наголосила селищний голова Людмила Милашевич під час робочої  наради сьогодні, 16 травня.

Про проведену роботу  з благоустрою у селищі та селах громади доповів начальник КП «Комунальник» Олександр Сурков. «На сьогодні КП "Комунальник"  продовжує працювати у штатному режимі та здійснювати послуги водозабезпечення, водовідведення та вивіз сміття на всій території громади відповідно до графіку. Працівники комунального підприємства постійно  скошують  траву на дитячих майданчиках, парках, центральних вулицях селища. Приведення  до ладу газонів  є невід’ємною частиною  великої та клопіткої роботи з благоустрою. Робота проводиться  в режимі наджорсткої економії паливно-мастильних матеріалів, адже  вихід на маршрути вивозу сміття має буди регулярним», - наголосив Олександр Сергійович.

Також він  наголосив, що потрібно  щомісяця проводити  оплату послуг.      Адже  своєчасна оплата  дає можливість підприємству виконувати  роботу в повному обсязі, щоб забезпечувати стабільну життєдіяльність жителів громади. Здійснити оплату можна через банківську платіжну систему Приват24, Ощад24 або в ІВОХ за адресою смт Семенівка, вул. Незалежності, 73. Всі канали для оплати працюють.  Окремо він проінформував,  що внутрішньо переміщені особи теж повинні укладати договори на вивіз сміття. Це обов’язок кожного!

Значна увага під час наради  приділялася обговоренню найбільш актуальних питань, зокрема роботи закладів охорони здоров’я комунальної власності Семенівщини в умовах воєнного стану, питанням соціального захисту, роботі центру надання соціальних послуг. 

 На сьогодні  у громаді  зареєстровано 1865 осіб. З них:  чоловіків – 385;  жінок – 910; дітей – 570, маломобільні групи населення (МГН) – 32 особи.

Завідувач сектору  охорони здоров’я Світлана Бахаутдінова повідомила, що за період воєнного стану стаціонарну допомогу вже  отримали 20 внутрішньо переміщених осіб, серед них  6 дітей. Амбулаторно-поліклінічну допомогу в селищі  отримали 72 переселенці, у тому числі 11 дітей.

Вимушено переміщені громадяни мають змогу укладати декларації на медичне обслуговування з семенівськими сімейними лікарями і безвідмовно та безкоштовно отримувати всі необхідні медичні послуги, гарантовані державою. Наразі  уже укладено  4 декларації.

 Про завершення освітнього процесу в період дії  воєнного стану доповідала начальник відділу освіти, молоді та спорту Наталія Петухова. Вона повідомила, що заклади загальної середньої освіти Семенівської територіальної громади визначились у датах завершення освітнього процесу, а саме: 27 травня 2022 року – Біляківський ЗЗСО І-ІІІ ст., Криворудський ЗЗСО І-ІІІ ст., Семенівський ЗЗСО І-ІІІ ст. № 1 ім. М.М.Хорунжого, Очеретуватський ЗЗСО І-ІІ ст., Паніванівський ЗЗСО І-ІІ ст.; 31 травня 2022 року – Богданівський ЗСО І-ІІІ ст., Веселоподільський ЗЗСО І-ІІІ ст., Заїчинський ЗСО І-ІІІ ст., Семенівський ЗЗСО І-ІІІ ст., Степанівський ЗЗСО І-ІІІ ст., Устимівський ЗЗСО І-ІІІ ст., Василівський ЗЗСО І-ІІ ст., Товстівський ЗЗСО І-ІІ ст.  

Не зважаючи на те, що у громаді відносно спокійно, у воєнний час треба жорстко дотримуватися  режиму світломаскування та комендантської години, наголосила  селищний голова.

Заклади торгівлі  повинні неухильно дотримуватися графіків роботи, які б враховували дію комендантської години на території громади. Це означає, що всі торговельні мережі, магазини,  кафе  мають закінчувати роботу на годину раніше до початку комендантської години, щоб працівники закладів  та відвідувачі мали можливість дістатися додому, зауважила  Людмила Милашевич.

Нагадаємо, що комендантська година у Семенівській громаді триває із 22:00 до 05:00 год ранку.

За підсумками  наради  надано  доручення та визначено  терміни їх виконання.

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора