Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Як звучать тривожні сирени «Повітряна тривога» та що робити в разі їх увімкнення

Дата: 17.05.2022 09:41
Кількість переглядів: 471

Фото без опису У  Семенівській територіальній громаді періодично лунають сирени, які повідомляють про повітряну тривогу. Оповіщення здійснює оперативний черговий цивільного захисту Полтавської області, який чергує цілодобово. Він отримує відповідний сигнал від чергового з Києва, який оперативно відслідковує ситуацію. Сигнал може подаватися як на всю область, так і на окремі райони.

Коли черговий отримує сигнал, то запускає сирени оповіщення, які спрацьовують по всій області або в окремому регіоні, який визначений вищим командуванням.

Для оперативного оповіщення населення працює телеграм-канал ДСНС ПОЛТАВА СИРЕНА. Цей канал є наразі основним по оповіщенню населення через мережу Інтернет за допомогою   месенджеру Telegram на стаціонарних комп’ютерах, смартфонах та інших девайсах.

Нагадуємо: якщо ви почули сигнал «увага всім», потрібно йти в укриття.

У сховищі потрібно перебувати до команди «відбій повітряної тривоги» поки не мине загроза .

При команді «відбій» сирени не включають. Населення повідомляється через вище  згаданий телеграм-канал ДСНС Полтава Сирена https://t.me/dsns_poltava_syrena

Також на смартфони можна встановити застосунок «Повітряна тривога»:

Застосунок не вимагає реєстрації, персональних даних та не використовує геолокацію. Також він працює у  беззвучному режимі смартфона.

Закликаємо  не нехтувати застереженнями. Дбайте про власну безпеку та безпеку своїх рідних!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора