A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Тематична зустріч у бібліотеці

Дата: 17.05.2022 10:00
Кількість переглядів: 185

Фото без опису

15 травня, весь світ відзначає одну з найважливіших подій - Міжнародний день сім'ї. Генасамблея ООН проголосила 1994 рік Міжнародним роком сім'ї, а в 1993 році прийняла резолюцію про заснування свята.

З цієї нагоди 16 травня 2022 року в приміщенні Комунальної установи “Семенівська центральна бібліотека” пройшов захід присвячений Міжнародному дню сім'ї, на який була запрошена також головний юрист сектору «Семенівське бюро правової допомоги» Оленою Зайченко. Учасники зустрічі обговорили своє бачення сім'ї, сімейних цінностей та традицій.

Працівник Семенівського бюро розповіла про законодавче регулювання сімейних та родинних відносин, ознайомила присутніх із основними положеннями сімейного законодавства України. Сімейний кодекс України визначає засади шлюбу, особисті немайнові та майнові права і обов'язки подружжя, підстави виникнення, зміст особистих немайнових і майнових прав та обов'язків батьків і дітей, усиновлювачів та усиновлених, інших членів сім'ї та родичів. Цей кодекс регулює сімейні особисті немайнові та майнові відносини між подружжям, між батьками та дітьми, усиновлювачами та усиновленими, між матір'ю та батьком дитини щодо її виховання, розвитку та утримання.

Олена Зайченко зазначила, що сім'я є первинним та основним осередком суспільства. Сім'ю складають особи, які спільно проживають, пов'язані спільним побутом, мають взаємні права та обов'язки. Сім'я створюється на підставі шлюбу, кровного споріднення, усиновлення, а також на інших підставах, не заборонених законом і таких, що не суперечать моральним засадам суспільства.

Після інформаційної частини учасники мали змогу поставити питання, що їх цікавили, зокрема, питання стосувались сімейного законодавства та змін до нього під час дії воєнного стану.

За правовою допомогою можна звернутися до сектору “Семенівське бюро правової допомоги”, що знаходиться за адресою смт. Семенівка, вул. Незалежності, 34; тел.: (05341)91243.

Крім того, отримати безоплатну правову допомогу можна за номером 0 800 213 103, де надаються консультації та роз’яснення з правових питань, додаткові відомості про надання безоплатної правової допомоги тощо.

Отримати онлайн правову допомогу можна у кабінеті клієнта на сайті системи БПД, у мобільних застосунках «Безоплатна правова допомога» або «Твоє право», у Телеграм та Вайбер. Посилання тут - https://linktr.ee/legalaid.gov.ua

Система БПД має розгалужену мережу по всій Україні. На жаль, через військові дії частина бюро правової допомоги закрита. Проте бюро правової допомоги працюють, де тільки це можливо. Подивитися розташування, номери телефонів та актуальну інформацію про режими роботи бюро правової допомоги можна на мапі: https://bit.ly/bpd_buro.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора