Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Проведено робочу нараду: обговорили поточну ситуацію в громаді, детально зупинилися на багатьох актуальних питаннях з різних сфер її життєдіяльності

Дата: 30.05.2022 13:49
Кількість переглядів: 261

Фото без опису

Сьогодні під головуванням селищного голови Людмили Милашевич відбулася робоча нарада. Разом з керівниками структурних підрозділів селищної ради і  комунальних установ обговорили поточну ситуацію в громаді, детально зупинилися на багатьох актуальних питаннях з різних сфер її життєдіяльності.

"На привеликий жаль у нашій країні  триває війна, - наголосила очільниця громади, -  однак, не зважаючи на всі складнощі, ми продовжуємо працювати, аби забезпечити  максимально стабільне та комфортне життя в громаді".

Коротко по кожному напрямку роботи  галузі, по тих проблемних та актуальних питаннях зупинилися далі.

 

Освіта

Завершується  навчальний 2021-2022 рік. Останній день навчального процесу припадає на 31 травня, відповідно актуальними є ряд питань. На нараді говорили про необхідність підтвердження участі у мультипредметному тесті випускниками одинадцятих класів, про видачу табелів оцінювання та свідоцтв про початкову  та повну загальну середню освіту для здобувачів закладів освіти. Окреслено основні завдання, які необхідно вирішити у рамках закінчення освітнього процесу. Зупинилися на питанні роботи закладів дошкільної освіти. Сьогодні це є неможливим, оскільки йде війна. Небезпека залишається дуже високою. До того ж жоден із закладів дошкільної освіти не має  укриття (бомбосховища), а це одна з умов роботи закладу в період воєнного стану.

До 31 травня триває набір першокласників. На початку цього навчального року планова цифра у перспективній освітній мережі нашої громади на 2022-2023 рік становила  131   здобувач освіти. Наразі подали заяви до вступу у 1 клас     100    дітей.

  Нагадуємо, для зарахування на навчання у 1 клас потрібно подати до закладу освіти за місцем проживання заяву,  копію свідоцтва про народження дитини або документа, що посвідчує особу дитини; оригінал або копію медичної довідки № 086-1/о. Для ВПО ті самі документи та  довідка про взяття на облік ВПО.

Всього цього року у навчальних закладах Семенівської громади навчалося     1555 здобувачів освіти, з них   120 одинадцятикласників,  137 – дев’ятикласників.

 Складання  ДПА цього року  скасовано.

 

Культура

Продовжується  робота із залучення внутрішньо переміщених осіб до соціокультурного життя громади. Проведено  ознайомчу екскурсію до комунальної установи «Рекреаційний центр Криворудський», відбувся тематичний захід «Вишиванка – поема життя, закодована вічність в узорах», який підготували і провели працівники Семенівської центральної бібліотеки та Семенівського краєзнавчого музею. У селі Веселий Поділ у парку імені Леоніда Глібова відбулася  оглядова екскурсія для сімей з дітьми «Наш край – колиска відомого байкаря Леоніда Глібова».

Обговорено проведення благодійного ярмарку на підтримку Збройних сил України  та проведення заходів до дня захисту дітей під гаслом «Ми діти твої, Україно!»

 

Медицина

Медичні заклади в громаді працюють у штатному режимі. Жителі можуть звернутися до своїх сімейних лікарів. Захворювань на COVID-19 немає.

 

Благоустрій

Проводиться   обхід абонентів, які користуються водопостачанням. Здійснюється перевірка показників  приладів обліку. Триває робота з усіма іншими  жителями, які досі використовують воду без приладів обліку.

Продовжується забезпечення благоустрою території громади. Викошується трава, вивозиться сміття, доглядаються громадські місця, висаджуються квіти.

 

Соціальний захист

Продовжується   прийом документів на всі види допомог. 

Внутрішньо переміщеним особам, які  зверталися до терцентру, була надана допомога  у вигляді одягу (дорослого та дитячого), ковдр та подушок.

 

Надання адміністративних послуг

Продовжується реєстрація внутрішньо переміщених осіб, ведеться прийом заяв від громадян з оформлення пільг і соціальних допомог.  На сьогодні  у громаді  зареєстровано   1872 особи, з  них  – 568 дітей. З’явився новітній спосіб надання копій цифрових документів.  Завдяки шеренгу збільшується  ефективність роботи ЦНАП і скорочується  час на обробку та перевірку документів заявників. Також у ЦНАП  діє чатбот Турботник. Чат бот  працює на фронті турботи — допомагаючи  переселенцям отримати гуманітарну допомогу та знайти житло.

Також на  нараді акцентували увагу на зверненнях громадян та оперативному вирішенні їх питань.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора