Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Справжнє свято влаштували для малечі в Семенівці у Міжнародний день захисту дітей

Дата: 02.06.2022 09:14
Кількість переглядів: 362

Фото без опису

Справжнє свято влаштували для малечі в Семенівці у Міжнародний день захисту дітей. Ігри, майстер-класи, конкурси, аквагрим, конкурс малюнків на асфальті, спів та музика, фотозони... Розваги на будь-який смак! Цього дня вся увага була прикута до маленьких громадян, від яких залежить у майбутньому доля громади, нашої нації і країни в цілому.

На дитячому майданчику селища лунав радісний дитячий сміх. У рамках святкових заходів, приурочених Дню захисту дітей, проведено насичену й веселу концертно-розважальну програму для дітлахів різновікових категорій.

Цього дня діяли благодійні ярмаркові локації на підтримку Збройних Сил України. Влаштували ярмарок силами майстринь та майстрів - працівників філій ЦБК та ЦБ, народних колективів, а також дитячого садочку "Малятко", котрі продавали власні вироби: екоторбинки, іграшки, одяг, прикраси, малюнки, картини, різну випічку та смаколики. Усе семенівці та гості селища могли придбати за невеликі кошти. Найбільш популярними були вироби у патріотичних синьо-жовтих кольорах. Мета ярмарку – збір коштів для придбання необхідних речей нашим Захисникам, які боронять Україну. Всього було зібрано 37 тисяч 750 грн.

Селищний голова Людмила Милашевич особисто взяла участь у святковому заході, привітавши малечу та побажавши усім дітям, в першу чергу, миру, міцного здоров’я та не поспішати дорослішати. Світ дитинства особливий і неповторний. Так нехай же цей час буде щасливим і наповненим дивовижними моментами для дітей та їхніх батьків. Нехай у сімейних фотоальбомах і пам’яті буде якомога більше приємних спогадів із щирими, сонячними посмішками.

Також Людмила Павлівна вручила Любові Василівні Костенко, матері п’яти дітей, жительці села Заїчинці високу державну відзнаку «Мати-героїня» та нагрудний знак. «Низький вам уклін та подяка, що підтримуєте українську націю та виховуєте дітей. Це непростий і дуже почесний обов’язок, який вам вдається виконувати. Бажаємо, щоб ви і ваші діти працювали в Україні і були гідними громадянами нашої держави», – зазначила у вітальному слові селищний голова.

Музичні та художні номери підготували талановиті зірочки Семенівщини: Євгенія Липій із піснею «Слава Україні», Анна Підгорна виконала пісню «Скасуйте війну», Анна Куценко та Євгенія Голуб заспівали пісні «Прохання до неба та «Відчиняється життя».

Майстерністю гри зачарували глядачів діти, які разом із своїми батьками перемістилися у нашу громаду із місць де ведуться активні бойові дії. Це Валерія та Ангеліна Федоренки учениці Осинівської гімназії №1 Луганської області, Ліза Дмитриченко з міста Дергачі Харківської області у їх виконанні прозвучали твори «Кинь кужіль на полицю», мелодія на тему Ніколо Паганіні, «Рондо» на українську народну тему. Музичні номери з високим рівнем професіоналізму та любов’ю до дітей підготували викладачі Дитячої мистецької школи (Олена Долина). Окрім того, майстер-клас з плетіння ляльки-мотанки провела викладач ДМШ Юлія Лукей, яка вже не вперше проводить цей популярний та улюблений дітьми вид діяльності.

На алеї професій малечу вже чекали рятувальники. Вони фотографувалися з дітками, демонстрували, як працювати зі спецтехнікою і керувати пожежним автомобілем. На мить кожна дитина змогла відчути себе представником складної та дуже важливої професії. Під час зустрічі фахівці розповіли про правила безпеки при виявленні вибухонебезпечних чи підозрілих предметів або пристроїв. Також рятувальники і поліцейські нагадали про дотримання правил пожежної безпеки в побуті, під час відпочинку біля водойм та заборону відвідувань лісових масивів.

Облаштовані декілька локацій з майстер-класами вже чекали своїх шанувальників. Ліплення з солоного тіста, плетіння ляльки-мотанки та аквагрим захоплювали дітлахів чи не найбільше.

Відбулися й спортивні змагання, веселі старти, які організували та провели працівники Семенівської дитячо-юнацької спортивної школи (Олег Мазур) та Асоціація людей з обмеженими можливостями Семенівської ТГ (Любов Грек). А спортивне спорядження, яке було використане у естафетах цими днями, було передано відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Семенівської селищної ради від Полтавського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» завдяки програмі Президента України «Здорова Україна».

Для дітей вдалося влаштувати справжнє свято. Адже так важливо, щоб усі вони були щасливими, щоб малеча росла у любові, піклуванні і турботі, під мирним небом України.

Безкоштовно морозивом пригощали ФОП Іван Мороз, Олексанрд Степаненко, Максим Семигреєнко, мережа супермаркетів «Маркетопт».

Щиро вдячні спонсорам, хто надав допомогу у проведенні цього заходу: СФГ «Дослідне» (директор Володимир Мокляк), ФОП Олександр Степаненко, ФОП Максим Семигреєнко, ФОП Іван Мороз, мережа супермаркетів «Маркетопт», Центр надання соціальних послуг ( завідувач Жанна Омельченко).

Допомогу в організації заходу надали ФОП Віра Маруніч, ФОП Любов Книш, Асоціація людей з обмеженими можливостями Семенівської територіальної громади (Любов Грек) та Семенівська дитячо-юнацька спортивна школа (Олег Мазур).

Організаторами свята є відділ культури та дозвілля Семенівської селищної ради (начальник Інна Календарь), працівники центрального будинку культури та філій (Світлана Феніч), долучилися Семенівська дитячо-юнацька спортивна школа (Олег Мазур) та інші структурні підрозділи селищної ради.

Діти - це наше щастя! В них - наше майбутнє! Пам'ятаймо про це!

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора