Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

З Днем фермера!

Дата: 17.06.2022 13:52
Кількість переглядів: 458

Фото без опису

19 червня в Україні відзначається День фермера.

Це одне із найновіших професійних свят, адже засноване Указом Президента  України лише у 2020 році, що є свідченням вагомої ролі фермерських господарств в розвитку сучасної аграрної галузі.

Це  нагода для суспільства вкотре продемонструвати повагу до людей, які щодень за покликом душі, долаючи перепони і труднощі, наполегливо працюють для зростання добробуту громад, розвитку країни, підняття її міжнародного іміджу.

Сільськогосподарський рік – поняття досить умовне, адже фініш попереднього і старт наступного – це  безперервний процес в механізмі хліборобської стратегії.

Але 24 лютого цього року, на порозі весни, у звичний ритм життя українців увірвалася жорстока, невиправдана повномасштабна російська агресія, руйнівні наслідки якої відчули фермерські господарства навіть в тилових регіонах.

Проте комплекс проблем та випробувань лише міцніше гартує хліборобський характер, що споконвіків був однією  із найвищих ментальних  ознак українців. Зернова нива сьогодні – це другий фронт, який підтримує наших доблесних воїнів на передовій та все суспільство, котре  переживає небачені донині потрясіння,  зокрема, величезні  міграційні потоки. 

Над подоланням нових викликів активно працюють  і соціально відповідальні та глибоко мотивовані  фермерські господарства Семенівської громади, які є нашою опорою, надією, гордістю.

До традиційних напрямів діяльності сьогодні додався найгарячіший – допомога ЗСУ, за що щиро дякуємо  флагманам фермерського руху: СФГ «Дослідне» (В.Мокляк) , ФГ «Пролісок 2012» (Т.Тарапунець), ФГ «Товсте» (А.Скрипка), ФГ «Керера» (Н.Погоріла), ПП «Смага» (А.Смага), ПП «Рибчановський» (А.Рибчановський), ФГ «Астра» (А.Горобець), СФГ «Зоря» (Є.Бибик).

Але  тут доречно зробити і вагому ремарку: хоч на календарі дат свято означено як День фермера,  вважаємо, що до почесного списку варто додати й інші агроформування.  Різні за потужністю і структурою, як і фермерські господарства, вони є не конкурентами, а діловими партнерами, об’єднаними спільною метою. 

Значною мірою завдяки всім небайдужим сільгоспвиробникам  функціонує соціальна сфера села, а з початком війни акцент їх допомоги активно зосередився  на оборонних потребах.  

Наша глибока вдячність за патріотичну позицію Веселоподільській дослідно-селекційній станції Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків Національної Академії Аграрних Наук України (О.Мороз), ТОВ «Агріс» (В.Куцовол), ПСП «Дружба» (С.Семигреєнко), ТОВ «Інвестиційно-промислова компанія «Полтавазернопродукт» (Н.Гомон), ТОВ АФ «Василівська» (П.Зінченко),  ПП «Граніт-Агро» (В.Різник), філії Жовтнева ТОВ «Полтава-2007» (О.Регеда), ТОВ «Синбад-Агро» (І.Горенко)

Наразі хлібороби, як ніколи раніше, сповнені турбот і тривог за реалізацію майбутнього врожаю через порушені війною логістичні коридори. Але хочеться вірити, що з допомогою міжнародних партнерів цю глобальну спільну проблему  вдасться подолати.

Тож хай блакитне небо і золотий колос як невід’ємні символи України вселяють віру і надихають на майбутнє в союзі європейських держав! Перемоги і миру!  Тих же, хто ще вчора плекав хліб, а сьогодні взяв до рук зброю, нехай, як і всіх наших героїв,  надійно оберігають ангели-охоронці!

З повагою  селищний голова   Людмила Милашевич


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора