A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Семінар для осіб, що перебувають на обліку в Семенівській районній філії Полтавського обласного центру зайнятості

Дата: 30.06.2022 15:00
Кількість переглядів: 160

30 червня 2022 року для осіб, які перебувають на обліку в Семенівській районній філії Полтавського обласного центру зайнятості головним юристом сектору «Семенівське бюро правової допомоги» Оленою Зайченко проведено інформаційний вебінар на тему: «Переваги офіційного працевлаштування».

Відповідно до Кодексу законів про працю України, трудовий договір – це угода між працівником і власником підприємства, згідно з якою працівник бере на себе зобов’язання виконувати роботу, визначену цією угодою, а власник зобов`язується виплачувати заробітну плату і забезпечувати умови праці, які є необхідними для виконання роботи та передбачені законодавством про працю, колективним договором і угодою сторін.

Головною і основною перевагою легальної зайнятості є набуття страхового стажу, який забезпечує соціальні виплати, а у майбутньому вплине на призначення пенсії.

До переваг офіційного працевлаштування відносяться в першу чергу економічні й соціальні гарантії: заробітна плата офіційно працевлаштованого працівника не може бути меншою мінімальної, наразі вона становить 6500 грн.;  право на відпустку; право на оплату лікарняного; право на достроковий вихід на пенсію через шкідливі умови праці; право на скорочений робочий день, тиждень через шкідливі умови праці; право не працювати у вихідний і святковий день; право не залучатися до понаднормових робіт без бажання працівника; право на допомогу в зв’язку з безробіттям; право на соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві й професійних захворювань; право на захист від незаконного звільнення тощо.

Влаштовуючись на роботу працівники зобов’язані надати трудову книжку і паспорт або інший документ, що посвідчує особу. Трудовий договір, як правило, укладається на невизначений строк (безстроково). Проте, в окремих випадках він може укладатися і на певний строк (встановлений за погодженням сторін) або на час виконання певної роботи.

Після інформаційної частини присутні мали змогу поставити питання, що їх цікавили.

За консультацією можна звернутися безпосередньо до сектору “Семенівське бюро правової допомоги”відділу надання безоплатної правової допомоги Кременчуцького місцевого центру з наданя безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою смт. Семенівка, вул. Незалежності, 34; тел.: (05341)91243.

Також, подивитися актуальні консультації з правових питань можна на платформі правових консультацій - WikiLegalAid. Під час заходу працівник роз'яснила та показала як користуватися цим сервісом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора