Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Нарада директорів закладів загальної середньої освіти: обговорено  освітній процес в умовах війни

Дата: 20.07.2022 17:06
Кількість переглядів: 279

 

Фото без опису

Сьогодні, 20 липня, відбулася нарада директорів закладів загальної середньої освіти Семенівської громади.

Учасники наради обговорили питання, пов’язані  з визначенням  організації навчального процесу в умовах воєнного стану, а саме:  особливості діяльності керівників закладів загальної середньої освіти у  період дії воєнного стану,  гарантування безпеки у закладах загальної середньої освіти, оплата праці працівників закладів загальної середньої  освіти у період дії воєнного стану. Детально зупинились на   питанні підсумків перевірки стану готовності закладів загальної середньої освіти  на 2022 -2023 н.р.

Засновник та керівники закладів освіти Семенівської селищної ради  підходять до підготовки закладів до нового 2022-2023 навчального року дуже відповідально. Зокрема, з 11 липня по 15 липня  спеціальна комісія  з проведення перевірки стану готовності провела перевірку стану готовності  закладів освіти Семенівської селищної ради  до роботи  в новому 2022-2023 навчальному році  та в осінньо- зимовий період  2022-2023 року. Обстежили об’єкти укриття закладів освіти, які підпорядковані відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Семенівської селищної ради на відповідність нормативним вимогам. Крім того, перевіряли загальний стан споруд, наявність вентиляції, двох виходів, електропостачання, протипожежного захисту (наявність пожежної сигналізації, первинних засобів пожежогасіння), резервного електроживлення,  системи водопостачання та каналізації, опалення, місць для сидіння й лежання, інтернет-зв’язку тощо. На жаль, з  часу будівництва приміщень закладів освіти  не проводилися ремонтні роботи укриттів, зруйновані  вентиляційні, каналізаційні системи, системи водопостачання та теплопостачання. Тому на даний час захисні споруди є небезпечними як для дітей, так і  працівників закладів, тож не можуть бути готовими до навчального процесу.

  Селищний голова зауважила, що безпека є пріоритетом при підготовці закладів освіти до 2022-2023 навчального року. Освітній процес в умовах війни  досить  складне питання.  Діти і педагогічні працівники  мають бути в безпеці. І це головне. Адже відповідальність за життя і здоров’я  несе  засновник та керівник закладу.

На сьогодні варто підходити до ситуації відповідально.  Ризики  досить  високі, особливо, якщо питання стосується безпеки.

По завершенню наради Людмила Милашевич наголосила  на необхідності особливої відповідальності всіх управлінських ланок та кожного посадовця за організацію роботи в умовах воєнного часу, подякувала  за роботу та розуміння.

Також, селищний голова  підкреслила на неухильному дотриманні  комендантської години ( у громаді вона діє з 22.00 до 05.00 год наступного дня) та  дотриманні світломаскування.Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора