A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Торгівля людьми! Держпраця застерігає!  

Дата: 16.08.2022 10:52
Кількість переглядів: 224

Торгівля людьми! Держпраця застерігає!

 

Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, яка не втрачає своєї актуальності і у XXI столітті для жодної країни світу.

Наразі для українців, в умовах воєнного стану, ризик потрапляння у ситуацію торгівлі людьми як всередині країни, так і за її межами став ще більшим. Багато громадян переїхали із зони бойових дій в інші регіони або за кордон та шукають нову роботу.

Якщо раніше поняття «торгівля людьми» включало в себе здебільшого сексуальне рабство, то сьогодні увібрало широкий спектр форм: від трудової експлуатації до нелегальної трансплантації органів.

Держава вживає різноманітні заходи з попередження торгівлі людьми та боротьби з нею. Та попри все, ця проблема не може бути розв’язана на рівні однієї країни: нові виклики та загрози вимагають консолідації зусиль як міжнародної спільноти, так і кожного з нас.

Держпраці упродовж багатьох років вживає заходи щодо зниження ризиків потрапляння у ситуації торгівлі людьми з метою трудової експлуатації.

Для належної підготовки інспекторів праці щодо виявлення випадків трудової експлуатації було розроблено спеціальний навчальний курс. У 2022 році 300 інспекторів пройшли тренінги з питань психосоціальної підтримки на робочому місці в умовах воєнного часу.

З початку вторгнення рф з понад 700 тис. вимушених переселенців інспектори праці провели інформаційну роботу щодо запобігання торгівлі людьми та трудовій експлуатації.

Нагадайте своїм друзям та рідним прості правила безпечного працевлаштування https://pratsia.in.ua/forced_labour.php 

Для отримання додаткової інформації про проблему торгівлі людьми, а також контактів організацій, які працюють у напрямі протидії торгівлі людьми, відвідайте сайт: https://stoptrafficking.org

Детальніше про правила безпечного працевлаштування за кордоном ви можете дізнатися на сайті https://www.527.org.ua

 

Головний державний інспектор Управління

Держпраці у Полтавській області                                               Владислав Ковтун


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора