Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Нарада керівників   закладів  освіти: нові форми навчання та підготовка до початку навчального року

Дата: 31.08.2022 10:01
Кількість переглядів: 606

Фото без опису Нарада керівників   закладів  освіти: нові форми навчання та підготовка до початку навчального року

 Відповідно до плану проведення  наради  керівників закладів освіти Семенівської селищної ради 30 серпня відбулася  нарада директорів закладів освіти.

На нараді було розглянуто такі питання:  про  здобутки, досягнення та  розвиток освіти Семенівської територіальної громади; про алгоритм дій у разі  сигналу «Повітряна тривога» для  закладів загальної  середньої освіти і закладів дошкільної освіти;  про організацію освітнього процесу у 2022-2023 н.р.

 Розпочала  нараду начальник відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Семенівської селищної ради Наталія Петухова, яка наголосила на ефективності та якості проведення навчання з використанням дистанційних технологій, повному та якісному забезпеченні вчителями права дітей на здобуття якісної та доступної освіти, та про охоплення навчанням внутрішньо переміщених здобувачів  освіти.

 Особлива увага під час обговорення була  звернена на дотримання чітких правил у разі отримання сигналу «Увага всім!», «Повітряна тривога».   З цього питання  детально надав роз’яснення головний інспектор  ВЗНС Кременчуцького РУ ГУ ДСНС України в Полтавській області Антон Тесля. Антон Володимирович у формі діалогу спільно з директорами обговорили  алгоритм дій працівників навчального закладу у разі отримання відповідного сигналу та  його практичне відпрацювання. Також мова йшла і про нагадування порядку дій при виявлені вибухонебезпечних або підозрілих предметів.

Селищний голова Людмила Милашевич зазначила, що сьогодення в умовах війни змінило формат роботи закладів освіти.  Тож на керівників лягає велика відповідальність за організацію навчання з використанням дистанційних технологій та дотриманням заходів безпеки під час навчання.

 На 2022-2023 навчальний рік визначено нові вимоги в організації роботи закладів та установ освіти, одним із пріоритетних завдань є створення максимально безпечних умов для здійснення освітнього процесу.

 Окремо Людмила Павлівна наголосила, що збереження життя та здоров’я дітей є першочерговим завданням в умовах воєнного часу. Дотримання вимог сигналів оповіщення є обов’язковим для всіх учасників освітнього процесу. Це дуже непростий і відповідальний крок. До початку нового навчального року було проведено не одну робочу нараду, обговорено та вивчено всі спірні питання. У  період з 11 по 15 липня  спеціальна комісія  з проведення перевірки стану готовності провела перевірку стану готовності  закладів освіти Семенівської селищної ради  до роботи  в новому 2022-2023 навчальному році  та в осінньо- зимовий період  2022-2023 року. Обстежили об’єкти укриття закладів освіти, які підпорядковані відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Семенівської селищної ради на відповідність нормативним вимогам.

Людмила Милашевич  звернула особливу увагу на недопустимості  скорочення встановлених годин та повноти матеріалу, проведення онлайн уроків з боку педагога.

Крім того було  враховано пропозиції керівників закладів, батьків учнів стосовно організації навчання за онлайн та офлайн формою або їх поєднання.  На сьогодні до цього питання підходимо з урахуванням безпекової ситуації, бажань батьків дітей щодо впровадження зазначених форм навчання в кожному конкретному закладі освіти. Освітній процес в умовах війни досить складне питання. Діти і педагогічні працівники  мають бути в безпеці. І це головне.
Окрім того, під час наради обговорено ряд важливих питань: загальні потреби закладів освіти,  про оплату праці, про заходи з економії енергоносіїв, про закінчення навчального року тощо.
Підбиваючи підсумки наради, Людмила Милашевич  окреслила головні завдання, що стоять перед керівниками закладів освіти, і наголосила на забезпечені особистого контролю за розвитком  освітнього процесу з використанням дистанційних форм навчання.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора