A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Як встановити 12-годинний робочий день під час воєнного стану? 

Дата: 31.08.2022 16:15
Кількість переглядів: 175

Фото без описуЯк встановити 12-годинний робочий день під час воєнного стану? 

Такий режим встановити можливо, але необхідно запровадити підсумований облік робочого часу, що обов’язково потрібно погодити із профспілкою.

В окремих виробництвах, цехах, дільницях, відділеннях і на деяких видах робіт, де за умовами виробництва (роботи) не можна додержати встановленої для цієї категорії працівників щоденної або щотижневої тривалості робочого часу, допускається запровадити підсумований облік робочого часу.

Умова — це потрібно погодити з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником) підприємства, установи, організації.

Тривалість робочого часу за обліковий період не має перевищувати нормального числа робочих годин. Підстава — стаття 61 КЗпП.

В умовах воєнного стану не застосовуються норми частини третьої статті 32 КЗпП та інших законів України щодо повідомлення працівника про зміну істотних умов праці (режиму роботи) за два місяці (стаття 3 Закону № 2136).

Роботодавець може запровадити підсумований облік робочого часу та оформити це рішення розпорядчим документом. Але він має отримати згоду первинної профспілкової організації.

 

Головний державний інспектор Управління

Держпраці у Полтавській області                                             Владислав Ковтун


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора