A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Правовий урок для учнів Веселоподільського закладу загальної середньої освіти

Дата: 23.09.2022 10:00
Кількість переглядів: 144

22 вересня 2022 року головним юристом сектору «Семенівське бюро правової допомоги» Оленою Зайченко проведено правовий он-лайн урок для учнів 9 класу Веселоподільської школи на тему «Відповідальність за вчинення булінгу».

Олена Зайченко розповіла учням що таке булінг та яка відповідальність чекає на кривдника.

Булінг (цькування) - діяння (дії або бездіяльність) учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, у тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи та (або) такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого могла бути чи була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого.

Педагогічні працівники зобов`язані захищати здобувачів освіти під час освітнього процесу від будь-яких форм фізичного та психічного насильства, приниження честі та гідності, дискримінації за будь-якою ознакою, пропаганди та агітації, що завдають шкоди здоров’ю здобувача освіти, запобігати вживанню ними та іншими особами на території закладів освіти алкогольних напоїв, наркотичних засобів, іншим шкідливим звичкам.

За вчинення булінгу передбачена відповідальність статтею 173-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Крім того, юристка пояснила як отримати безоплатну правову допомогу та те, що діти є окремою категорією осіб, що мають право на допомогу.

Сектор “Семенівське бюро правової допомоги” відділу надання безоплатної правової допомоги Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою смт. Семенівка, вул. Незалежності, 34; тел.: (05341)91243.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора