A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Інформаційна година щодо роз’яснення земельного законодавства

Дата: 20.09.2022 14:30
Кількість переглядів: 138

Фото без опису

20 вересня 2022 року головним юристом сектору «Семенівське бюро правової допомоги» Оленою Зайченко проведено інформаційну роботу щодо роз’яснення земельного законодавства із працівниками КУ «Центр надання соціальних послуг» Семенівської селищної ради. Тема зустрічі: «Розпорядження сільськогосподарськими землями».

Олена Зайченко провела інформаційну роботу з присутніми та розповіла про те, як можна розпоряджатися землями сільськогосподарського призначення державної, комунальної та приватної форми власності.

Розпорядження сільськогосподарськими землями державної та комунальної форми власності:

? земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної, комунальної власності можуть надаватися у користування лише для ведення товарного сільськогосподарського виробництва за спрощеною процедурою;

? формування земельних ділянок державної, комунальної власності, невитребуваних, нерозподілених земельних ділянок, а також земельних ділянок, що залишилися у колективній власності і були передані в оренду органами місцевого самоврядування, крім тих, що передаються в оренду за спрощеною процедурою забороняється;

? безоплатна передача земель державної, комунальної власності у приватну власність, надання дозволів на розроблення документації із землеустрою з метою такої безоплатної передачі, розроблення такої документації забороняється.

Розпорядження сільськогосподарськими землями приватної форми власності:

? Укладення цивільно-правових угод, що передбачають перехід права власності на земельні ділянки, а також набуття права власності на земельні ділянки за такими угодами здійснюються відповідно до Цивільного кодексу України з урахуванням вимог Земельного кодексу України. Земельні ділянки сільськогосподарського призначення приватної власності можуть бути відчужені за договорами купівлі-продажу, дарування, довічного утримання, спадкового договору, міни, шляхом внесення до статутного (складеного) капіталу чи шляхом звернення стягнення на них.

? вважаються поновленими на один рік без волевиявлення сторін відповідних договорів і без внесення відомостей про поновлення договору до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно договори оренди, суборенди, емфітевзису, суперфіцію, земельного сервітуту, строк користування земельними ділянками щодо яких закінчився після введення воєнного стану, щодо земельних ділянок сільськогосподарського призначення

Після проведення інформаційної частини заходу присутні мали змогу поставити питання, що їх цікавили, зокрема, із земельних питань. Під час спілкування було надано правові консультації та роз'яснення з поставлених питань.

Правову допомогу можна отримати звернувшись безпосередньо до сектору “Семенівське бюро правової допомоги” за адресою смт. Семенівка, вул. Незалежності, 34; тел.: (05341)91243. Номер контакт центру системи БПД – 0800213103.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора