A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Увага! З 1 жовтня змінюється розмір єдиного внеску

Дата: 13.10.2022 15:08
Кількість переглядів: 174

На зображенні може бути: текст

Увага! З 1 жовтня змінюється розмір єдиного внеску

З 1 жовтня 2022 відповідно до Закону України “Про Державний бюджет України на 2022 рік” мінімальна заробітна плата зростає до 6700 грн.

Зазначене підвищення позначиться перш за все на витратах фізичних осіб-підприємців, адже від мінімальної заробітної плати залежить єдиний внесок, який нараховується щомісячно за ставкою 22% від “мінімалки” і сплачується підприємцями. Саме цій категорії платників слід врахувати, що з 1 жовтня п.р. мінімальний страховий внесок становитиме 1474 грн (6700 х 22%), а максимальна база для нарахування єдиного внеску досягне 100500 грн.

Фахівці Пенсійного фонду рекомендують страхувальникам, в тім числі фізичним особам-підприємцям, своєчасно сплачувати єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та подавати звітність до податкових органів. Дотримання фінансової та соціальної дисципліни забезпечить право на отримання пенсійних виплат та інших соціальних допомог.

Дані звітності та сплата єдиного внеску є одним із джерел формування реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, який формує та підтримує в актуальному стані Пенсійний фонд. Якщо у звіті допущені помилки, то в подальшому це може негативним чином вплинути на соціальні права застрахованих осіб.

Нагадуємо, що контролювати сплату єдиного внеску, період загального страхового стажу та отримувати багато іншої корисної інформації з соціального і пенсійного забезпечення за наявності кваліфікованого електронного підпису (КЕП) можна дистанційно - через вебпортал Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua).

Головне управління Пенсійного фонду

України в Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора