Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Людмила Милашевич : «Всі повинні дотримуватись правил економії електроенергії і не лише в часи пікових навантажень. Жорстка економія має стати правилом життя»

Дата: 25.10.2022 09:48
Кількість переглядів: 186

 

Людмила Милашевич : «Всі повинні дотримуватись правил економії електроенергії і не лише в часи пікових навантажень. Жорстка економія має стати правилом життя»

Фото без опису Щотижнева робоча нарада з керівниками відділів та структуриних підрозділів селищної ради відбулась вчора, 24 жовтня,  у селищного голови Людмили Милашевич.

Обговорено  питання  про стан запобігання поширенню гострого  распіраторного захворювання COVID-19 у Семенівській громаді,  про стан припинення  діяльності сільських рад, приєднаних  в процесі  реформи місцевого самоврядування,  про ціни  на соціально-значущі  продукти харчування на території селища.

Крім того, селищний голова Людмила Милашевич зазначила, що  ворог продовжує атакувати  енергетичну інфраструктуру України. На сьогодні пошкоджені енергетичні об'єкти в багатьох областях  та житлові будинки. Сотні населених пунктів знеструмлені внаслідок ворожих атак. Закликаємо всіх жителів громади, задля стабілізації роботи енергосистеми згуртовано й свідомо підійти до заощадливого споживання електроенергії.

Станом на 24 жовтня ситуація із коронавірусною хворобою контрольована. Про те медики закликають дотримуватися всіх протиепідеміологічних заходів. За офіційними даними КП «Семенівський ЦПМСД» Семенівської селищної та Оболонської сільської ради  станом на 24 жовтня зареєстровано 6 нових випадків захворювання.  Всього перебуває на лікуванні 48 осіб, серед інфікованих  7 дітей, з них  2 — школярі.Відкрити світлину

Протягом минулого тижня зареєстровано 57 випадків захворювання. У порівнянні з попереднім тижнем спостерігається  ріст захворюваності на 21,2%. Найбільш ефективним сьогодні методом боротьби з коронавірусом залишається вакцинація. Завідувач  сектору охорони здоров’я Світлана Бахаутдінова повідомила, що на сьогодні у наявності вакцина CoronaVac.Фото без опису

З наступного питання порядку денного доповів начальник юридичного відділу  Микола Зайченко.  Він повідомив, що  рішенням №146 другої сесії Семенівської селищної ради восьмого скликання від 12.02.2021 року було затверджено передавальні акти  припинених сільських рад. Однак в процесі інвентаризації  виникли труднощі з надмірним об’ємом невпорядкованих документів працівниками колишніх сільських рад.  Працівники відділу зверталися за роз’яснювальною інформацією до Державного архіву Полтавської області. На даний час  завершена передача впорядкованих документів постійного та тимчасового зберігання до архівного  відділу Кременчуцької  районної державної адміністрації  по всіх сільських радах за виключенням Криворудської сільської ради.

Фото без описуНачальник відділу економічного розвитку та інвестицій Людмила Маркова доповіла про здійснений моніторинговий контроль за рівнем цін на соціально-значущі товари у селищі Семенівка. Як зазначила Людмила Леонідівна, минуло тижня спеціально створена робоча  група здійснила контроль в чотирьох  торгових закладах селища «Маркетопт», «Фортуна»,  «Абсолютмаркет» та  «Гармонія».

За  даними моніторингу  цін в  магазинах селища  станом на жовтень  до середніх цін у липні :

Зменшились ціни:

борошно пшеничне на 2,28 грн; хліб на 1,95 грн; капуста білокачанна 24,2 грн; буряк на 21,78 грн; морква на 12,1 грн; картопля на 2,89 грн.

Зросли ціни:

          Крупа гречана на 3,33 грн; крупа вівсяна на 3,03 грн; тушки курячі на 3,20 грн; молоко пастеризоване на 2,5 грн; масло вершкове на 5,98 грн; олія соняшникова на 5,13 грн; цукор пісок на 2,65 грн.

Найбільше зросли в ціні яйця курячі на 28,98 грн та свинина на 33,13грн.

Мінагрополітики  пояснює зростання цін на яйця  скороченням пропозиції через війну: припинили роботу або скоротили виробництво Дмитрівська птахофабрика на Донеччині та філія Богодухівської птахофабрики на Харківщині,  на тимчасово окупованій території опинився птахокомплекс "Чорнобаївський", який був одним з найбільших виробників яєць в Україні. На окупованих територіях залишилося ще кілька потужних виробників, інші перебувають на лінії бойових дій або постраждали на деокупованих територіях.

        Ріст цін на свинину пов’язаний із дефіцитом забійних свиней. Через скорочення виробництва та великий попит на переробних комплексах.

      Перевірками проведеними робочою групою з контролю за встановленням роздрібних цін на території громади, не виявлено перевищення роздрібної торгівельної надбавки  вище 10% відносно закупівельних цін, для соціально-значущих продуктів.

Усі керівники управлінь, відділів, служб та секторів доповіли про ситуацію на підпорядкованих ділянках роботи та озвучили найнагальніші  питання.

За результатами наради селищним головою було надано ряд рекомендацій та доручень керівникам структурних підрозділів  на поточний тиждень.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора