Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

28 жовтня – День визволення України від нацистських окупантів

Дата: 28.10.2022 08:11
Кількість переглядів: 133

 

Шановна громадо!

    28 жовтня  Україна відзначає знаменну і незабутню дату  – День визволення України від нацистських окупантів. Цю пам’ятну дату встановлено відповідно до Указу Президента України від 20 жовтня 2009 року з метою вшанування героїчного подвигу і жертовності Українського народу у Другій світовій війні. Саме цього дня війська Першого і Четвертого Українських фронтів вийшли на західні рубежі України, вигнанням окупантів завершивши  трагічну та водночас  героїчну епопею Другої світової війни на нашій території.

Понад десяток наступальних операцій, мільйони полеглих, незліченні зруйновані долі,  вічні душевні рани, розруха, розпач, сирітство  – така гірка правда і жорстока ціна тієї війни…

Відзвук минулого лунає  і в сучасному контексті,  бо знову найвищою ціною є людські життя, віддані за свободу та незалежність країни.

 

Сьогоднішній день є особливим для тих, хто зі зброєю в руках нині боронить нашу землю. Усвідомлюючи своє високе призначення – охороняти мирне життя своїх співгромадян, сьогоднішнє покоління Героїв сучасної історії України бере приклад із своїх попередників. Адже любов до рідної землі та батьківської хати, повага до українських традицій та рідної мови передалася їм у спадок та за жодних обставин не можуть бути знеціненими.

Наша глибока шана всім, хто наближав перемогу своєю самовідданою працею в тилу.

Вічна пам’ять мільйонам, чий життєвий шлях обірвала страшна війна; хай завжди горить над їхніми душами свіча, бо  ці сторінки не підвладні забуттю.

Віддаючи вічну данину героям війни, ми всі розуміємо  священну сутність миру, як основу життя на землі.

Хай над Україною запанує чисте і спокійне  небо, в суспільстві — злагода та взаєморозуміння,  кожен дім осяюється теплом  та затишком.

Міцного всім здоров’я, оптимізму, віри,  надії, світлих обріїв для здійснення мрій!

 

З повагою селищний голова                           Людмила МИЛАШЕВИЧФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора