Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Дорогі працівники та ветерани соціальної сфери! Шановна громадо!

Дата: 04.11.2022 08:39
Кількість переглядів: 102

Фото без опису

Дорогі працівники та ветерани соціальної сфери! Шановна громадо!

     6 листопада своє професійне свято відзначають працівники соціальної сфери, яка охоплює широкий комплекс напрямів забезпечення життєдіяльності людей.

Щодня, до соціального працівника йдуть люди з нелегкою долею, які потрапили в нелегкі життєві обставини. Це й люди з особливими потребами, малозабезпечені та багатодітні сім’ї, одинокі пристарілі громадяни, які в силу різних обставин залишилися на самоті. Опікуються проблемами цих людей переважно жінки, адже колектив системи соціального захисту населення має, переважно, жіноче обличчя.

Соціальний захист в громаді  забезпечує  Головне Управління пенсійного фонду України в Полтавській області відділ обслуговування громадян №2, Семенівська філія Полтавського обласного центру зайнятості, служба у справах дітей, Відділ  з питань  призначення та виплат соціальних допомог та надання інших видів соціальної підтримки населення №1 Управління  соціального захисту Кременчуцької РВА, Управління соціального захисту населення та праці Семенівської селищної ради. У складі Управління функціонує   КУ «Центр надання соціальних послуг» в структурі якої  відділення соціальної роботи; організації  надання адресної натуральної допомоги; соціальної допомоги вдома; денного перебування; стаціонарного догляду або тимчасового проживання та служба первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.  У системі соціального захисту населення та праці громади  на сьогодні працює  115 працівників. На обліку в управлінні соціального захисту населення  та праці та перебуває 10159 громадян,    з них проживають в стаціонарному відділенні 9    та 994 перебувають на обслуговуванні терцентру.

У контексті роботи на загальне благо соціальні служби покликані першочергову увагу концентрувати на потребах найвразливіших категорій населення. Особливо це стосується людей, котрі не взмозі самостійно справитися з життєвими викликами.

Для них працівники соціальної служби є справжнім рятівним колом, адже не лише вирішують насущні проблеми, а й привідкривають завісу соціуму, від якого ці люди дистанціювались в силу різних об’єктивних обставин.

На фахівців соціальних служб лягає велике фізичне та психоемоційне навантаження. Їм  доводиться шукати індивідуальний підхід до кожного, надавати необхідну допомогу, стикатися з різними непередбачуваними ситуаціями.

Соціальна робота це мистецтво налагоджувати зв'язки між людьми. Вашу чуйність відчувають широкі верстви населення і, насамперед, пенсіонери та мало мобільні групи, діти-сироти, малозабезпечені та багатодітні сім’ї, безробітні громадяни. Ваша праця скромна і не завжди помітна, але завжди сповнена душевного тепла.

Тож щира вдячність вам, шановні  працівники соціальних служб, за витримку, терпіння, душевне тепло!  Від вашої професійності залежить реальне втілення державної соціальної політики на місцях, формування гуманних стосунків між людьми.

Нехай завжди живе у ваших серцях прекрасна енергетика добра, позитивні емоції  наповнюють життя глибоким змістом і яскравими бажаннями.

Щастя вам, міцного здоров’я, злагоди в родинах та  оптимізму!

 

З повагою селищний голова                                  Людмила МИЛАШЕВИЧ

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора