Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Мова об’єднує всіх

Дата: 10.11.2022 07:36
Кількість переглядів: 115

Відкрити світлинуМова об’єднує всіх

У вівторок, 9 листопада, з нагоди Дня української писемності та мови в Україні працівники виконавчого комітету та структурних підрозділів Семенівської селищної ради долучилися до написання радіодиктанту національної єдності, який проходить вже 22 рік поспіль.

Текст диктанту написала українська письменниця і режисерка, членкиня Українського ПЕНу Ірина Цілик. Прочитала текст народна артистка України Ада Роговцева. Цього року радіодиктант мав назву «Твій дім».

Нагадаймо, що головна мета диктанту – не перевіряти знання, а спонукати людей говорити українською, вдосконалювати своє знання і культуру рідної мови.

Радіодиктант транслювали наживо «Українське радіо», радіо «Культура», телеканал Суспільне Культура, діджитал-платформи Суспільного: фейсбук-сторінка Суспільного та ютуб-канали Українського Радіо та Суспільне Новини та Дія.

А вже наступного дня, 10-го листопада, буде оприлюднено текст диктанту. Тож щоб ваш диктант перевірили фахівці, необхідно надіслати паперового листа за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. При цьому важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше, ніж 10-те листопада.

Також можна сфотографувати або відсканувати написаний текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) та надіслати його до 11:00 10-го листопада на адресу rd@suspilne.media або через електронну форму для отримання робіт. Його оприлюднять на сайті ukr.radio 9-го листопада.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора