A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Дотримуйтеся правил безпечної поведінки на льоду

Дата: 12.12.2022 14:21
Кількість переглядів: 139

З метою запобігання нещасних випадків на водоймах рятувальники вкотре нагадують правила безпечної поведінки на льоду:

Візьміть з собою палицю для того, щоб перевіряти міцність льоду. Якщо після першого удару палицею на ньому з'являється вода, лід пробивається, негайно повертайтеся на те місце, звідки ви прийшли. Причому перші кроки треба робити, не відриваючи підошви від льоду.

Ні в якому разі не перевіряйте міцність льоду ударом ноги.

Безпечним вважається лід: для одного пішоходу - лід зеленуватого відтінку, товщиною не менше 7 сантиметрів; для обладнання ковзанки - не менше 10-12 сантиметрів (масове катання - 25 сантиметрів); масова переправа пішки може бути організована при товщині льоду не менше, ніж 15 сантиметрів.

Якщо лід почав тріщати та з'явилися характерні тріщини - негайно повертайтеся. Не біжіть, а відходьте повільно, не відриваючи ступні ніг від льоду.

У разі потрапляння в крижану воду необхідно не піддаватись паніці, не кричати, якщо поруч нікого немає, адже так тільки даремно витратите сили.

Не робити різких рухів, стабілізувати подих, уникати занурення з головою. Потрібно розкинути руки в сторони та постаратися зачепитися за крайку льоду, додавши тілу горизонтальне положення по напрямку плину.

Спробувати обережно налягти грудьми на край льоду й закинути одну, а потім й іншу ногу на лід.

Вибравшись на кригу, перекотіться і відповзайте у той бік, звідки ви прийшли, де міцність льоду вже відома, повільно повзіть до берега.

Єдине загальне правило, яке убереже вас від біди – не виходьте на лід!

Інформує ДСНС та Відділ житлово-комунального господарства, цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора