A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

До місцевих бюджетів Полтавщини надійшло 266 млн гривень акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами

Дата: 19.12.2022 08:48
Кількість переглядів: 112

Фото без описуДо місцевих бюджетів Полтавщини надійшло 266 млн гривень

акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами

 

З початку поточного року робота у напрямі контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів була спрямована на підвищення ефективності контролю за виробництвом і обігом спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, пального, протидії незаконному обігу цієї продукції.

На підтвердження цього, заступник начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Олег Волошинов зазначив представникам ЗМІ, що за одинадцять місяців до місцевих бюджетів забезпечено надходження у сумі 266,1 млн гривень акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами, що склало 116,7 % індикативного показника.

В порівнянні з відповідним періодом минулого року забезпечено  ріст надходжень акцизного податку в цілому до державного бюджету  на 25,4 млн гривень, в тому числі  за рахунок надходження акцизу з ввезених на митну територію підакцизних товарів  - на 20,9 млн гривень, за рахунок акцизного податку з виробленого  пального -  на 4,7 млн гривень.

З метою контролю за дотриманням суб’єктами господарської діяльності норм і вимог законодавства при здійсненні роздрібної торгівлі алкогольною та тютюновою продукцією протягом року здійснено 154 фактичні перевірки, виявлено 115 порушень вимог чинного законодавства. У свою чергу споживачі підакцизної продукції мають бути уважними – купувати горілчану і тютюнову продукцію, марковану акцизними марками встановленого зразка, і перевіряти у фіскальному чеку відображену суму акцизного податку.

Також Головне управлінні ДПС в Полтавській області нагадує платникам, що  офіційна інформація розміщується на субсайті Головного управління ДПС у Полтавській області, офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook та YouTube каналі.

Головне управління ДПС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора