Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

До уваги суб’єктів господарювання! Алкоголь і неповнолітні несумісні!

Дата: 26.12.2022 12:10
Кількість переглядів: 91

До уваги суб’єктів господарювання! Алкоголь і неповнолітні несумісні!

 

На сьогодні залишається актуальною проблема вживання пива, алкогольних, тютюнових виробів неповнолітніми. Однією з головних причин є недотримання законодавства продавцями зазначеної групи товарів, їх легковажне ставлення до заборони продажу алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім. 

Нагадуємо суб’єктам господарювання, в об’єктах бізнесу, яких здійснюється продаж алкогольних напоїв, тютюнових виробів, що згідно із Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» (ст. 15-3) передбачено заборону щодо продажу пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років.

Продавець зобов'язаний отримати у покупця, який купує пиво, алкогольні напої, слабоалкогольні напої, вина столові або тютюнові вироби, паспорт або інші документи, які підтверджують вік такого покупця, якщо у продавця виникли сумніви, щодо досягнення покупцем 18-річного віку. 

У разі відмови покупця надати такий документ, продаж продукції такій особі забороняється.

Тож шановні підприємці! Звертаємося до Вас із проханням, неухильно дотримуватися Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», не продавати пиво, алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби дітям, адже кожен з нас відповідає за майбутнє покоління.Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора