A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Семенівські аграрії можуть отримати рукава для зберігання зерна

Дата: 09.01.2023 13:10
Кількість переглядів: 113

Семенівські аграрії можуть отримати рукава для зберігання зерна

 

Частка сільського господарства у ВВП України стабільно була однією із найвищих серед усіх секторів економіки, крім того, саме агропромислова продукція займає левову частку вітчизняного експорту. Багатомісячна блокада чорноморських портів, знищення або часткове руйнування зерносховищ призвели до масового накопичення українського збіжжя і виникнення проблеми його належного зберігання. На вирішення даного питання направлений спільний проект Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (Агро) та ТОВ «ТД «СПГ-ПАРТНЕР» «Інноваційні методи заготівлі зерна ММСП як шлях до сталого розвитку зернового напрямку та забезпечення продовольчої безпеки у Полтавській та Сумській областях».

         Проектом передбачається надання консультацій, а також послуг завантаження зерна в полімерні рукава для його довгострокового зберігання. Рукава для зберігання надаються безкоштовно.

Долучитись до проекту можуть мікро-, малі та середні підприємства (ММСП), що обробляють від 5 до 5000 га та мають потребу у зберіганні зерна від 200 до 1000 т. Від учасника (ММСП) необхідно: ґрунтова або асфальтована площадка, трактор 80 к.с., трактор 200-250 к.с., навантажувач ковшовий.

Орієнтовний розрахунок витрат, наданий ТОВ «ТД «СПГ-ПАРТНЕР»:

Послуга по завантаженню в рукав, що надається технікою ТОВ «ТД «СПГ-ПАРТНЕР» - 65 грн/т;

Вартість палива, орієнтовно 2 л/т = 100 грн/т;

Зарплата трактористів, приблизно 5 грн/т;

Рукав – безкоштовно.

Разом 170 грн/т.

Участь у проекті можуть узяти ММСП Семенівської громади, які відповідають зазначеним вище критеріям. Записатися в чергу на закладку зерна можна скориставшись посиланням на Онлайн анкету: https://cutt.ly/MMcbQTE, або зв’язавшись із менеджерами ТОВ «ТД «СПГ-ПАРТНЕР» за телефонами: +38(050)356-39-77 (Наталія), +38(050)314-22-25 (Олена).

 

         Відділ економічного розвитку та інвестицій Виконавчого комітету Семенівської селищної ради  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора