A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Допомога на проживання для внутрішньо переміщених осіб, житло яких було пошкоджено чи зруйновано

Дата: 13.01.2023 10:00
Кількість переглядів: 146

Фото без опису

Право на отримання допомоги на проживання мають внутрішньо переміщені особи (далі - ВПО) відповідно до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 року № 332.

Починаючи з травня 2022 р. допомога надається внутрішньо переміщеним особам, які перемістилися з тимчасово окупованої Російською Федерацією території України, територій, на яких ведуться бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, а також внутрішньо переміщеним особам, у яких житло зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження і які подали до 20 травня 2022 р. заявку на відшкодування відповідних втрат, зокрема засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (далі - Портал Дія), або за умови подання документального підтвердження від органів місцевого самоврядування факту пошкодження/знищення нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації.

Тобто, право на виплати щомісячної допомоги на проживання мають усі переселенці, житло яких пошкоджене чи зруйноване внаслідок російської агресії. Вони отримують виплати нарівні з ВПО, які перемістилися з тимчасово окупованих територій чи зон бойових дій.

Для цього необхідно подати документальне підтвердження від органів місцевого самоврядування факту пошкодження/знищення нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації.

Таким чином, постанова чітко встановлює, що право на виплати мають усі ВПО, житло яких було пошкоджене. При цьому ступінь пошкодження житла не має значення. Підставою для нарахування виплат є наявність відповідної довідки від місцевої влади.

Допомога виплачується щомісячно з місяця звернення (за повний місяць незалежно від дати звернення) на кожну людину. Для осіб з інвалідністю та дітей розмір виплат складає 3000 гривень, а для інших осіб – 2000 гривень.

Для отримання допомоги на проживання необхідно до органів соціального захисту за місцем Вашого перебування або до ЦНАП, чи оформити за допомогою Порталу Дія.

Олена Зайченко головний юрист сектору «Семенівське бюро правової допомоги» відділу безоплатної правової допомоги Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

За правовою допомогою можна звернутися за адресою: смт Семенівка, вул. Незалежності, 34, телефон: (05341)91243.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора