Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Семенівська селищна рада підписала меморандум про співпрацю між Полтавським національним педагогічним університетом імені В. Г Короленка

Дата: 25.01.2023 10:12
Кількість переглядів: 147

Вибір професії – один з найвідповідальніших  моментів  у житті кожної людини, адже  займатися  тим, що тебе  цікавить та  приносить задоволення   є одним із  життєвих виборів та  умов  повноцінності.

Саме від правильного вибору професії залежить не лише подальша доля людини, а й її суспільна значимість та роль в розбудові могутньої та  сильної, розвиненої  та  заможної держави.

Вчора, 24  січня, у робочій  залі  Семенівської селищної ради відбулася зустріч делегації Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка, начальника відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Семенівської селищної ради  та  директорів закладів освіти громади.

Важливим та відповідальним  моментом робочої зустрічі стало підписання меморандуму про співпрацю між Полтавським національним педагогічним університетом імені В. Г Короленка  та Семенівською селищною радою. Селищний голова Людмила Милашевич  та ректорка Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка  Марина Гриньова скріпили своїми підписами та печатками організацій історичний документ, який поклав початок подальшої співпраці задля майбутнього нашої молоді.

Під час зустрічі проведено профорієнтаційну роботу першими особами вишу. Про перспективи   та аспекти  співпраці з університетом, особливості цьогорічної  вступної кампанії навчання в ПНПУ розповіли його ректорка, доктор педагогічних наук, професорка – Марина Гриньова, начальниця відділу професійного розвитку  освітян ПНПУ імені В.Г.Короленка, професорка – Валентина Титаренко,   відповідальна секретарка приймальної комісії ПНПУ імені В. Г. Короленка Марина Тесленко.

Детально, саме на моделі вступної кампанії зупинилась Марина Тесленко.  Удосконалений національний мультипредметний тест складатиметься з двох обов’язкових предметів: українська мова та математика, а також одного предмета на вибір: історія України, іноземна мова (англійська, французька, німецька або іспанська мова), фізика, хімія або біологія (зробити вибір необхідно буде під час реєстрації на НМТ). Тривалість тестування буде 180 хвилин, до якого увійдуть три блоки предметів. З української мови, історії України, хімії та біології буде по 30 тестових завдань, з іноземних мов – 32 завдання, з математики – 22 завдання та з фізики – 20 завдань.

Новацією 2023 року під час складання НМТ буде те, що запроваджується мінімальний прохідний бал, який дорівнюватиме щонайменше 10% для кожного предмета, залежно від максимальної кількості балів, що буде запропоновано в тому чи тому варіанті тесту.

Також, у Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка здійснюється підготовка вступників до НМТ з української мови, математики та історії України.

 

На сайті ПНПУ http://pnpu.edu.ua/ для абітурієнтів, шкільної та студентської спільноти представлено багато цікавої та корисної інформації про онлайн-проєкти, конкурси культурно-мистецького, танцювального, музичного, спортивного, природничого спрямування.

 Зустріч пройшла цікаво та продуктивно. Всі переваги, запити та потреби детально обговорили. 

Селищний голова Людмила Милашевич  зазначила, що  Семенівська громада  зацікавлена у співпраці з  Полтавським  національним педагогічним  університеті імені В. Г. Короленка та  щиро подякувала  Марині Вікторівні  та всім викладачам університету за   можливість подальшої співпраці і підтримку освіти   у такий непростий для  України час.

 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора