A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

29 січня — День пам’яті Героїв Крут

Дата: 29.01.2023 08:36
Кількість переглядів: 97

29 січня — День пам’яті Героїв Крут

Шановна громадо!

29 січня Україна вшановує пам'ять героїв Крут, що є однією із яскравих і трагічних сторінок історії формування української незалежності.

В цей день ми вшановуємо подвиг молодих українців – студентів київських вищих навчальних закладів та гімназистів старших класів, які, жертвуючи своїми життями, у 1918 році на кілька днів призупинили просування переважаючих сил більшовицької армії на Київ.

Героїчний бій, що відбувся поблизу залізничної станції Крути, назавжди увійшов в нашу історію як приклад волелюбності та незламності українського народу.

Самопожертва молодих патріотів дала змогу урядові молодої Української держави укласти Брест-Литовський мирний договір, який означав її міжнародне визнання.

Виклики, що постали перед Україною сьогодні, виховують нове покоління Героїв. Сотні прикладів мужності і жертовності наших воїнів задля миру на рідній землі, спокою у домівках та достойного майбутнього дітей доводять усьому світу нашу готовність відстоювати незалежність своєї держави.

Сьогодні ми знову змушені захищати наше право бути господарями на власній землі, творити сучасну вільну і суверенну європейську державу. Воїни Збройних Сил України з гідністю продовжують справу Героїв Крут. Правда на нашому боці, і ми обов’язково переможемо!

Слава Україні! Слава її Героям!

З повагою селищний голова                                Людмила МИЛАШЕВИЧ

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора