Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

15 лютого  — День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2023 09:03
Кількість переглядів: 100

 

 

15 лютого  — День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дорогі воїни-інтернаціоналісти! 

 Шановна громадо!

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. На сучасній карті світу позначено чимало  точок, де у бойових діях та миротворчих місіях брали участь громадяни України.

Кожне збройне протистояння має свою жорстоку ціну і нещадний біль втрат. Та найпекучішою нашою раною поза межами держави в контексті світової мілітаристської політики минулого століття стала війна в Афганістані, яка розтягнулась на неймовірно довгих десять років.Тисячі днів і ночей: як там - під прицілом в розпечених пісках, серед підступних гір, так і тут, на батьківщині, де щомиті в тривозі  стискалися серця рідних…  

Для тих, хто побував у вирі  чужої  ісламської війни,  Кабул і Герат, Кандагар і Баграм не просто географічні точки, а безмовний крик душі, пам’ять, яку не стерли десятиліття… І тоді навіть не було жодної думки про те, що через роки збройне протистояння спалахне на східних рубежах української землі, на захист яких стануть не лише колишні афганці, а вже і їх діти.

Афган навіки об’єднав бійців – інтернаціоналістів в єдине велике братство.

День 15 лютого – не лише данина пам’яті загиблим, перед якими в гіркій жалобі низько схиляємо голови. Водночас це прояв глибокої вдячності всім, хто повернувся додому, ставши старшим за своїх ровесників на ціле життя.

Тож, шановні воїни-інтернаціоналісти, прийміть найщиріші вітання з нагоди 34-ї річниці виводу військ з Афганістану. Міцного вам здоров’я, щастя, незгасного оптимізму, впевненості, твердої віри, здійснення мрій, гармонії з оточуючим світом. Ви є взірцем стійкості, мужності, відваги, активними членами громадянського суспільства, прикладом честі для молоді, наочним свідченням єдності поколінь.

Хай ніколи в нашому житті не буде зловісних «чорних тюльпанів», а світ міцно засвоює науку жити за законами миру, злагоди, взаєморозуміння!

 

З повагою селищний голова                                Людмила МИЛАШЕВИЧ

Фото без опису
 

       

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора