A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Полтавщина спрямувала майже 70 млн грн на підтримку українського війська у січні

Дата: 27.02.2023 10:58
Кількість переглядів: 146

Полтавщина спрямувала майже 70 млн грн на підтримку

українського війська у січні

 

За інформацією Головного управління ДПС у Полтавській області, протягом січня 2023 року від платників Полтавського регіону до державного бюджету спрямовано 68,2 млн грн військового збору. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на суму 13,4 млн грн, або на 24,5 відсотків.

Заступник начальника ГУ ДПС у Полтавській області Олег Волошинов відзначив місцевим ЗМІ, що позитивна динаміка надходжень військового збору є результатом відповідальності платників податків регіону, що нарощують розміри зарплат найманих працівників, з яких утримують та перераховують до бюджету військовий збір. А також зазначив: « Військовий збір – це важлива підтримка обороноздатності української армії та вклад громадян до перемоги ».

В Головному управлінні ДПС у Полтавській області  нагадають, що об’єктом оподаткування військовим збором є заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати або інші виплати і винагороди, які нараховуються чи виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами.

Ставка збору становить 1,5 відсотка від нарахованої суми доходу. Здебільшого його утримують та сплачують до бюджету роботодавці, які виплачують трудові доходи, та податкові агенти. У разі отримання інших доходів (у тому числі іноземних), з яких не сплачено збір, відповідальним за його перерахування є сам платник.

Головне управління ДПС у Полтавській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора