Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Громадські роботи як механізм виправлення засуджених

Дата: 10.03.2023 08:33
Кількість переглядів: 177

ГРОМАДСЬКІ РОБОТИ ЯК МЕХАНІЗМ ВИПРАВЛЕННЯ ЗАСУДЖЕНИХ

 

Одним з основних видів кримінальних покарань є покарання у виді громадських робіт. Згідно з частиною першою статті 56 Кримінавльного кодексу України громадські роботи полягають у виконанні засудженим у вільний від роботи чи навчання час безоплатних суспільно-корисних робіт, вид яких визначають органи місцевого самоврядування. Громадські роботи встановлюються на термін від 60 до 240 годин і тривають не більше як 4 години на день.

Завданнями даного покарання є  профілактика злочинності і сприяння в ресоціалізації правопорушника шляхом виконання безоплатних суспільно корисних робіт. Сутністю цього покарання є покладення на засудженого трудового обов'язку, від якого він не має права ухилятися, а його визначальна особливість є безоплатна робота. Громадські роботи не можуть бути джерелом поповнення бюджету і використовуються вони не на користь потерпілого від злочину, а на користь громади. Вони спрямовані на формування в засудженого поваги до суспільства і суспільних інтересів.

Контроль за виконання кримінального покарання та адміністративного стягнення у вигляді громадських робіт на території Семенівської селищної та Оболонської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області покладається на  Кременчуцький районний сектор №3 філії Державної установи  «Центр пробації» в Полтавській області.Протягом 2022 року на виконання до сектору надійшло 14 судових рішень відповідно до яких порушників притягнуто до відповідальності у виді громадських робіт, загальна кількість відпрацьованих годин складає 860.

Характер виконуваних громадських робіт визначено Семенівською селищною радою Кременчуцького району Полтавської області  у грудні місяці минулого року на 2023рік  та питання  організації виконання покарання у виді  громадських робіт покладено на комунальне підприємство «Комунальтник» смт. Семенівка. На початку березня місяця 2023року провідним інспектором уповноваженого органу з питань пробації Ніною Рубан та майстром КП «Комунальник» Сергієм Переверзєвим, інженером з техніки безпеки Романом Мидловцем проведено спільну перевірку виконання покарання у виді громадських робіт на об’єктах в с. Крива Руда.

Вумовахсоціально-економічної ситуації широке застосування громадських робіт дозволяє зайняти засудженого суспільно-корисною працею, відвернути від протиправного способу життя.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора