A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Проведено семінар-нараду КУ «Семенівська центральна бібліотека»  з  бібліотечними працівниками її філій

Дата: 15.03.2023 13:10
Кількість переглядів: 162

15 березня проведено семінар-нараду КУ «Семенівська центральна бібліотека»  (директор Лідія Шумейко) з  бібліотечними працівниками її філій. У нараді взяла участь селищний голова Людмила Милашевич.

Учасниками семінар-наради  були обговорені питання про підсумки роботи бібліотек КУ «Семенівська ЦБ» Семенівської  селищної ради  у 2022 році та завдання на 2023 рік;  про ідентифікацію та  визначення  місцевого елементу  нематеріальної  культурної  спадщини;  результати діяльності  сучасної бібліотеки в умовах сьогодення та ряд інших питань.

Відкрила нараду начальник відділу культури та дозвілля Інна Календарь з приємної миті, вручивши  диплом за 3 місце  у Всеукраїнському конкурсі «Мислити глобально, діяти локально» — бібліотекарю Новоселецької бібліотеки-філії Марії Миколаївні Котій.  Також у своєму зверненні Інна Іванівна окреслила основні напрямки роботи та співпраці Відділу культури та дозвілля  з працівниками бібліотечних філій з питань охорони і популяризації елементів нематеріальної спадщини. Також вона наголосила на важливості нематеріальної культурної спадщини для самоствердження України на світовому рівні.

Спеціаліст відділу культури та дозвілля Ірина Гунько зосередила увагу працівників закладу на питаннях ідентифікації та вивчення нематеріальної культурної спадщини, навела приклади занесення елементів НКС, зазначила на важливості цієї ділянки роботи для збереження культурних традицій українського народу.

Нематеріальна культурна спадщина – це звичаї, форми представлення і вираження, знання і навички, а також пов’язані з ними інструменти, предмети, артефакти і культурні простори,  визнані громадами, групами і в деяких випадках окремими особами в якості частини їх культурної спадщини. 

 На нараді працівники культури отримали певні знання з даного напрямку. Обговорили та окреслили те, на що треба звернути увагу працівникам культури, виявити та обробити свої пропозиції та надати матеріали до відділу культури та дозвілля по обробленню та формуванню загального списку (переліку)  нематеріальної культурної спадщини Семенівщини.

За словами спеціаліста відділу культури та дозвілля Ірини Гунько, нематеріальна культура – це продукт діяльності будь-якої спільноти: і малої, і великої. Тому ситуація, коли елементи нематеріальної культурної спадщини повністю відсутні на певній територіїнеможлива взагалі.

Також Ірина Анатоліївна наголосила на  важливості ролі нематеріальної культурної спадщини для культурно-економічного розвитку громад, ознайомила присутніх з елементами НКС, які внесені до репрезентативного списку ЮНЕСКО та провела їх короткий огляд.

Селищний голова Людмила Милашевич подякувала працівникам КУ «Семенівська центральна бібліотека» та її філій за роботу. Наголосила на необхідності активізації вивчення нематеріальної культурної спадщини, патріотичному вихованні дітей та молоді, залученні людей старшого віку до заходів із вивчення та збереження традицій та обрядів нашого народу.

Загалом для більшості учасників нарада відкрила багато нового, виникло безліч ідей та планів на майбутнє.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора