A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Увага! Незабаром нерест

Дата: 28.03.2023 14:10
Кількість переглядів: 92

УВАГА! НЕЗАБАРОМ НЕРЕСТ

Національний природний парк «Нижньосульський» (далі НПП) інформує, що відповідно до «Режиму використання водних біоресурсів та пересування плавзасобів у межах території національного природного парку «Нижньосульський», затвердженого наказом Міністерства екології та природних ресурсів від 01.12.2014 року №386 (з подальшими змінами) та наказу НПП «Нижньосульський» від 27 березня 2023 року №07-ОД з метою збереження рибних ресурсів і створення сприятливих умов для нересту риби й інших водних живих організмів, з 1 квітняпо 20 травня 2023 року на водоймах НПП триватиме нерестово-заборонений період.

Любительський лов риби в нерестовий період дозволяється здійснювати з берега поплавковою та донною вудкою із загальною кількістю гачків не більше 1 шт. на одного рибалку та спінінгом. Загальний улов одного рибалки за добу не повинен перевищувати трьох кг риби (вивезення з водойми як у свіжому, так і в переробленому вигляді, незалежно від терміну перебування на водоймі, дозволяється в розмірі не більше за добову норму, за винятком випадків, коли маса однієї рибини перевищує встановлені норми вилову).

Разом з цим інформуємо, що на території Лубенського та Кременчуцького районів Полтавської області діють обмеження щодо відвідування окремо визначених територій.

Так, спільним наказом Кременчуцького РТЦК та СП та Кременчуцької районної військової адміністрації Полтавської області від 22.03.2022 року №77 встановлено, що перебування громадян України, іноземців та осіб без громадянства, а також рух транспортних засобів на території, визначеній у додатку до цього наказу (включаючи територію НПП «Нижньосульський» в межах Кременчуцького району), незалежно від часу доби, можливе лише на підставі перепустки, виданої Комендатурою Кременчуцького району.

Спільним наказом Лубенського РТЦК та СП та Лубенської військової адміністрації Полтавської області від 28.03.2022 року №3 на період встановлення правового режиму воєнного стану заборонено відвідування та в’їзд на територію водойм, лісів та водно-болотних угідь НПП «Нижньосульський» в межах Лубенського району Полтавської області.

Зазначені обмеження діють з моменту видання відповідних наказів районними військовими адміністраціями та діють до моменту їх скасування.

При виявлені порушень природоохоронного законодавства, незаконного добування водних живих організмів, просимо повідомляти адміністрацію НПП «Нижньосульський» (смт Оржиця, вул.Центральна, 128 Оржицький р-н., Полтавська обл., тел. (05357) 92-5-17) або органи місцевого самоврядування.

 

Національний природний парк «Нижньосульський»

Нерест: де не можна рибалити на Волині


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора