A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

116 благодійників – фізичних осіб Полтавщини включено                          до Реєстру волонтерів АТО та/або здійснення заходів із забезпечення НБО

Дата: 31.03.2023 09:16
Кількість переглядів: 198

116 благодійників – фізичних осіб Полтавщини включено                          до Реєстру волонтерів АТО та/або здійснення заходів із забезпечення НБО

 

Станом на початок березня 2023 року фахівцями підрозділів Головного управління ДПС у Полтавській області включено до Реєстру волонтерів АТО    та/або здійснення заходів із забезпечення НБО (далі – Реєстр) 116 громадян.

Як проінформувала пресу заступник начальника ГУ ДПС у Полтавській області Алла Рябкова, тільки з початку дії правового режиму воєнного стану до Реєстру включено 108 благодійників – фізичних осіб.

Серед переваг внесення громадян до Реєстру є звільнення від оподаткування благодійної допомоги, зібраної волонтерами. Дане право закріплене у Законі України № 2747-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги, зібраної волонтерами» (далі - Закон № 2747) від 16 листопада 2022 року. Згідно з Законом № 2747 до доходів,      які не включаються до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу, віднесено суму (вартість) благодійної допомоги, отриманої благодійниками - фізичними особами, які до 01.01.2023 включені до Реєстру у період з 24.02.2022         до дати їх включення до цього реєстру.

В Головному управлінні ДПС у Полтавській області повідомляють, що з січня 2023 року ДПС доопрацьовано програмне забезпечення, засобами якого здійснюється прийом та обробка заяви в електронній формі. Заява в електронній формі може подаватись через Електронний кабінет (https://cabinet.tax.gov.ua/)          або іншими засобами комунікацій, код форми  F1308301.

Дякуємо відповідальним гродамяданам за їх діяльність, відданість, активну громадянську позицію та підтримку ЗСУ на шляху до перемоги.

 

Головне управління ДПС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора