A A A K K K
для людей із порушенням зору
Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Виїзди у населені пункти громади для надання правових консультацій

Дата: 07.04.2023 10:00
Кількість переглядів: 79

Фото без опису

06 квітня 2023 року головним юристом сектору «Семенівське бюро правової допомоги» Оленою Зайченко разом із фахівцями центру надання адміністративних послуг Семенівської селищної ради проведено виїзд до села Степанівка Семенівської ОТГ. Метою виїзду було проведення інформаційної роботи серед жителів населеного пункту із земельних та інших правових питань.

Олена Зайченко провела інформаційну роботу з присутніми та розповіла про зміни, що були внесені до земельного законодавства під час дії воєнного стану. Зокрема було обговорено дію договорів оренди землі під час воєнного стану.

24.03.2022 року прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення умов для забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану» № 2145-IX.

Згідно цього Закону вважаються поновленими на один рік без волевиявлення сторін відповідних договорів і без внесення відомостей про поновлення договору до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно договори оренди, суборенди, емфітевзису, суперфіцію, земельного сервітуту, строк користування земельними ділянками щодо яких закінчився після введення воєнного стану, щодо земельних ділянок сільськогосподарського призначення: державної, комунальної власності, невитребуваних, нерозподілених земельних ділянок, а також земельних ділянок, що залишилися у колективній власності і були передані в оренду органами місцевого самоврядування; приватної власності.

Також було роз'яснено інші зміни у законодавстві що стосуються договорів оренди землі.

 Після проведення інформаційної частини заходу присутні мали змогу поставити питання, що їх цікавили, зокрема, із земельних питань. Під час спілкування було надано правові консультації та роз'яснення з поставлених питань.

Правову допомогу можна отримати звернувшись безпосередньо до сектору “Семенівське бюро правової допомоги” за адресою смт. Семенівка, вул. Незалежності, 34; тел.: (05341)91243. Номер контакт центру системи БПД – 0800213103.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора