Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Податківці Полтавщини провели семінар для платників ПДВ у Кременчуці

Дата: 20.04.2023 10:07
Кількість переглядів: 66

Податківці Полтавщини провели семінар для платників ПДВ у Кременчуці

Фахівці податкової служби області активно сприяють відкритій комунікації        з бізнес-спільнотою, зокрема, системно ознайомлюють суб’єктів господарювання із актуальними питаннями та новаціями податкового законодавства.

Вчора у стінах Кременчуцької ДПІ відбувся семінар – зустріч для платників податку на додану вартість. Зустріч відкрив начальник Головного управління ДПС                   у Полтавській області Андрій Якименко, який відзначив мету заходу, яка полягала у обговоренні актуальних змін податкового законодавства, що останнім часом вступили в дію, та відповідей на запитання платників.

На заході були присутніми начальник Кременчуцької ДПІ ГУ ДПС                        у Полтавській області Жанна Кузнєцова та представники бізнесу Полтавщини.

Доповідали фахівці Кременчуцької ДПІ та фахівці ГУ ДПС у Полтавській області. У фокусі зустрічі підняли питання щодо зміни порядку заповнення реквізиту «Призначення  платежу» під час сплати податків і зборів до бюджету; обговорили реєстрацію та зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування     в Єдиному реєстрі податкових накладних та порядок подання таблиці даних платника податків, обговорили правила анулювання свідоцтва платника ПДВ, відображення в останній податковій звітності з ПДВ умовного постачання товарів (робіт, послуг). Акцентували увагу присутніх на необхідності декларування доходів, отриманих у 2022 році.

Окремо податківці розглянули правильність заповнення зведеної звітності Додатку 4 ДФ – виправлення помилок минулих років. Не оминули актуальні питання щодо законних підстав нарахування земельного податку та порядку надання податкової звітності з плати за землю.

Податківці надали роз’яснення щодо обчислення суми податку з об’єкта житлової нерухомості, який перебуває у власності юридичної особи - платника податку та порядок відображення кодів Кодифікатора (КАТОТТГ) у деклараціях  з екологічного податку та плати за землю.

Фахівці Головного управління ДПС у Полтавській області відкриті до спілкування з представниками бізнесу, як шляхом дистанційної взаємодії, так і під час проведення робочих зустрічей.

                                                                         Головне управління ДПС у Полтавській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора