Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Дата: 08.05.2023 12:05
Кількість переглядів: 64

Цього року 8 травня – день пам’яті та примирення і перемоги над нацизмом у Другій світовій війні Україна відзначає в умовах повномасштабної військової агресії Росії проти України, що супроводжується численними воєнними злочинами з боку російської армії.

Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Цей день присвячений пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірване насильством світового масштабу. Тим, хто загинув на фронтах, в окопах, і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття. Ми згадуємо  вагому роль українців у перемозі у Другій світовій війні, висловлюємо повагу всім борцям проти нацизму, шануємо пам’ять про загиблих воїнів та жертв війни.

Ми вшановуємо подвиг ветеранів, що боролися з нацизмом і перемогли його, пам’ятаємо всіх, кого обпалила війна – військовополонених, остарбайтерів, підпільників, дітей війни, цивільних, які постраждали від окупації і бойових дій, жертв війни та воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни. Згадаємо у колі родини полеглих, згадаємо загиблих родичів і ненароджених дітей… Людська пам’ять про колосальні жертви Другої світової не згасне ніколи...

Сьогодні, як ніколи, ми знаємо ціну війни — зараз Україна  воює з агресором. І ми переосмислюємо тодішні трагічні події у контексті сучасної війни. Українські воїни самовіддано відстоюють незалежність і територіальну цілісність країни, охороняють спокій мирних громадян. Священний обов’язок кожного з нас – бути гідними  подвигу батьків і дідів та зробити все для того, щоб жити і творити на власній мирній землі.

Ми  захищаємо рідну землю! Слава Україні!

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора