Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Робоча нарада: обговорено питання життєзабезпечення громади та підведено підсумки за минулий тиждень

Дата: 08.05.2023 13:38
Кількість переглядів: 88

              Фото без опису   Сьогодні, 08 травня, в ході робочої наради селищного голови Людмила Милашевич з начальниками відділів та  структурних підрозділів виконавчого комітету Семенівської селищної ради розглянули  ряд нагальних питань життєзабезпечення громади та підвели підсумки за минулий тиждень.

За словами селищного голови минулий тиждень був насичений подіями та напруженою працею. Цей тиждень буде не менш продуктивний.  Окремо зупинились на  обговоренні планів на поточний тиждень.

Фото без описуЗ питань порядку денного доповіла начальник служби у справах дітей Тамара Таран. Вона доповіла про роботу служби у правах дітей селищної ради за 2022 рік. За її словами, на первинному обліку служби у справах дітей у 2022 році перебувало 26 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, з них: 16 дітей-сиріт, 10 дітей, позбавлених батьківського піклування.

Фото без описуПротягом звітного року взято на облік 6 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, яким надано відповідні соціальні статуси та влаштовано під опіку/піклування громадян; знято з обліку 5 дітей, у зв’язку із досягненням повноліття.

Загалом, на кінець 2022 року у сімейних формах виховання перебувало 24 дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування: під опікою/піклуванням 21 дитина, у прийомній сім’ї 3 дітей, у навчальному закладі освіти та Кременчуцькому обласному спеціалізованому будинку дитини  на повному державному забезпеченні по 1 дитині.

На обліку дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, протягом 2022 року, перебувало 16 дітей/9 сімей, за підставами: ухиляння батьків від виконання батьківських обов’язків (15/8), у зв’язку із жорстоким поводженням (1/1).

         Для організації соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування,  проведено 116 засідань міждисциплінарних команд, прийнято 192 рішення, направлених на захист законних прав та інтересів дітей.

 Спільно з установами, організаціями, що займаються питаннями охорони дитинства,  проведено 168 обстежень умов проживання дітей у родинах, під час яких з батьками, опікунами/піклувальниками проводяться профілактичні бесіди щодо відповідального батьківства, створення належних умов для проживання, виховання, розвитку дітей, забезпечення їх одягом, взуттям,   предметами   особистої    гігієни    та    розвитку,     канцтоварами,

недопущення випадків фізичного, психологічного, економічного насильства

по відношенню до дітей, контролю за ними під час проведення ними вільного часу.

 

Відкрити світлинуПро ситуацію з питань благоустрою доповів заступник селищного голови Юрій Стеценко. На сьогодні  продовжуються заходи з проведення Днів довкілля.  Необхідно долучатися всім установам і організаціям, жителям всієї громади до активного покосу  трави.  З приходом весни прокидається вся природа  і рослинність  починає активно рости. Благоустрій та впорядкування зелених зон і газонів  є головним фактором  належного естетичного рівня та доглянутості. Роботи з благоустрою тривають.

 Також серед інших питань, розглянули питання освіти,  зокрема, гурткової роботи.

 

По закінченню наради селищним головою Людмилою Милашевич, було взято на контроль найважливіші питання, надані відповідні доручення.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора