Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

Відділ житлово-комунального господарства, цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Семенівської селищної ради інформує: Обережно, змії!!!

Дата: 30.05.2023 10:06
Кількість переглядів: 59

 

Відділ житлово-комунального господарства, цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Семенівської селищної ради інформує: Обережно, змії!!!

 

З приходом тепла в Україні активізувалися плазуни. Серед поширених на території України десяти видів змій тільки 2 належать до отруйних.

Це звичайна та степова гадюки.

Після укусу звичайної гадюки тіло навколо рани червоніє та опухає. Хворий відчуває сильний біль. Потім опухає вся уражена кінцівка, а у тяжких випадках – все тіло. Хворий стає сонливим, непритомніє. Температура тіла хворого підвищується. Пульс робиться частішим, але слабким, а кров'яний тиск знижується. Іноді виникає нудота. Внаслідок підшкірних крапкових крововиливів на тілі дуже часто з'являються синьо-червоні плями. Іноді кровоточать слизові оболонок очей, носа, горла. У тяжких випадках смерть настає від зупинки дихання (протягом від 12 годин до 7 – 8 діб).

Перша
допомога


Після укусу отруйної змії насамперед слід перешкодити отруті поширитися по тілу та видалити її. Для цього можна лише порадити висмоктування. Найкраще поставити на місце укусу кровососну банку, а постраждалого якнайшвидше доставити до найближчого медичного закладу.

Найкращим запобіжним заходом проти укусів є застосування високого шкіряного взуття. Збираючи гриби або ягоди, будьте обережними, бо більшість випадків укусів у руки буває саме за таких обставин. Використовуйте палицю, щоб відгортати високу траву чи чагарники. Аж ніяк не можна брати невідому змію у руки, бо вона може виявитися отруйною.
У поході варто мати в аптечці протизміїну вакцину.

Бережіть себе та будьте обережні!!!

Фото без опису

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора