Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

ШУКАЄМО СІМ’Ї ДЛЯ РОБОТИ ПАТРОНАТНИМИ ВИХОВАТЕЛЯМИ, ЯКІ ГОТОВІ У СВОЇХ ДОМІВКАХ ДОГЛЯДАТИ ЗА ДІТЬМИ, ЩО ПОТРЕБУЮТЬ ЗАХИСТУ!

Дата: 15.06.2023 14:56
Кількість переглядів: 304

ШУКАЄМО СІМ’Ї ДЛЯ РОБОТИ ПАТРОНАТНИМИ ВИХОВАТЕЛЯМИ, ЯКІ ГОТОВІ У СВОЇХ ДОМІВКАХ ДОГЛЯДАТИ ЗА ДІТЬМИ, ЩО ПОТРЕБУЮТЬ ЗАХИСТУ!

ЯКЩО ВИ – проживаєте на території громади, маєте час і любите працювати з дітьми, пропонуємо нову роботу – СІМЕЙНИЙ ПАТРОНАТ.

ПАТРОНАТНИЙ ВИХОВАТЕЛЬ – це спеціально підготовлений працівник, який на договірній основі здійснює догляд, виховання дітей, тимчасово влаштованих у патронатну сім’ю, та несе відповідальність за їх життя та стан здоров’я.

СІМ’Я ПАТРОНАТНОГО ВИХОВАТЕЛЯ– це родина, в якій один із її членів, на професійній основі, виконує обов’язки патронатного вихователя.

ХТО МОЖЕ СТАТИ ПАТРОНАТНИМ ВИХОВАТЕЛЕМ?

Повнолітня особа, яка є громадянином України, має досвід виховання дітей, спільно з добровільним помічником пройшов/ла курси професійної підготовки за спеціальною програмою підготовки патронатних вихователів та зі згоди всіх повнолітніх членів сім’ї, які проживають у помешканні, уклала договір про надання послуг патронату з відповідним органом опіки та піклування.

Окрім названих вимог, кандидат у патронатні вихователі повинен мати відповідне житло (власне, орендоване чи на правах користування), у якому є кімната для прийому дітей.

Патронатний вихователь не може поєднувати надання послуг патронату над дитиною з іншими видами діяльності, які перешкоджатимуть якісному виконанню умов договору про патронат над дитиною. Добровільний помічник патронатного вихователя (тобто чоловік/дружина) може працювати.

ЯКІ ДОКУМЕНТИ ПОТРІБНО ПОДАТИ, ДЛЯ ТОГО ЩОБ СТАТИ ПАТРОНАТНИМ ВИХОВАТЕЛЕМ?

1) заяву;

2) копію паспорта громадянина України;

3) копію трудової книжки (уразі наявності);

4) висновки про стан здоров’я кандидата у патронатні вихователі та осіб, які проживають разом з ним;

5) довідку про відсутність судимості, в тому числі членів його сім’ї, які досягли чотирнадцятирічного віку і проживають разом з кандидатом у патронатні вихователі;

6) копію документа, що підтверджує право власності або користування житловим приміщенням;

7) письмову згоду на влаштування дитини в сім’ю кандидата у патронатні вихователі усіх члені в його сім’ї, які проживають разом з ним, в тому числі дітей, які досягли такого віку та рівня розвитку, що можуть її висловити.

ЯК ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ ФІНАНСУВАННЯ ПОСЛУГИ ПАТРОНАТУ НАД ДИТИНОЮ?

Фінансування послуг патронату складається з оплати послуги (праці патронатного вихователя), а також соціальних виплат на дітей, влаштованих під патронат. Оплата послуг зі здійснення патронату над дитиною здійснюється шляхом щомісячних виплат грошового забезпечення патронатним вихователям. Розмір грошового забезпечення у період перебування дитини у сім’ї патронатного вихователя становить 2,5 прожиткових мінімуму для дітей відповідного віку на місяць (від 0 до 6 років - 5680,00 грн, та від 6 до 18 років - 7885,50 грн). Грошове забезпечення виплачується патронатному вихователю за надану послугу і становить 5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць (13420,00 грн.)

ЯКЩО ВИ БАЖАЄТЕ ПІДТРИМАТИ ДИТИНУ ТА СТАТИ ПАТРОНАТНИМ ВИХОВАТЕЛЕМ, ЗВЕРТАЙТЕСЯ ДО:

служби у справах дітей Семенівської селищної ради, за адресою: вул. Незалежності,44,

смт. Семенівка, приміщення Семенівської селищної ради, каб.408, 403;

відділення соціальної роботи комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Семенівської селищної ради, за адресою: вул. Незалежності,44, смт. Семенівка, приміщення Семенівської селищної ради, каб.414, 415;

фахівця із соціальної роботи комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Семенівської селищної ради (за місцем проживання).

Служба у справах дітей

  • Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора