Семенівська селищна рада
Полтавська область, Кременчуцький район

22 червня  – День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні

Дата: 22.06.2023 09:31
Кількість переглядів: 48

22 червня  – День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні

 Шановна громадо!

Відповідно до Указу Президента України від 17 листопада 2000 року з метою  вшанування пам’яті українців, загиблих під час війни 1941–1945 років, їх подвигу та жертовності, щороку 22 червня в нашій державі відзначається День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

Того червневого дня незабутнього сорок першого життя враз злетіло зі звичної орбіти. Ще кровились рани народу від голодомору, репресій, інших подій першої половини двадцятого століття, а вже нова страшна біда в особі  лютого нацизму нависала над нашою землею. Хоча хто тоді міг передбачити весь трагізм та катастрофічний масштаб майбутніх непоправних втрат?!

 

Тож в цей день український народ вшановує світлу пам'ять мільйонів земляків, чиє життя обірвала війна як на ратних полях, так і серед цивільного населення. Незміряним горем увірвалась вона в кожну домівку, кромсаючи серця, ламаючи долі, застилаючи світ чорним кольором розлук.

На сьогодні в нашій громаді  проживають два  ветерани — це  Григорій Прокопович Олексашенко (20.11.1927 р.н.) та Михайло Миколайович Руденко (07.10.1924 р.н.), які пройшли фронтами тієї війни.

Сьогодні ми згадуємо всіх, хто віддав життя за українську землю, та низько вклоняємося тим нашим землякам, які відбудовували країну після окупації та руїн. І, безумовно, віддаємо шану героям, які й зараз продовжують боротися за мир в Україні.

Нехай вічно горить в наших душах свіча святої пам’яті! Честь і слава визволителям, хто дожив до наших днів!  Уклін тим, хто оберігав рідну землю в тилу та шана дітям війни!

На тлі сучасних бойових дій, які відбуваються в Україні, ми особливо гостро та проникливо усвідомлюємо ціну миру, свободи та гідності.  Світла пам'ять полеглим. Честь і слава живим героям!

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора